U planu rekonstrukcija Omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru

10. Januar 2019

Osam kućica u sastavu takozvanog Omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru, u kome su ranije generacije đaka provodile zimski rasput, trebalo bi da budu rekonstruisane u toku 2019. godine, piše portal Južne vesti.

S obzirom na to da su ranije leskovački đaci išli na Vlasinsko jezero na zimovanje, jer je cena smeštaja u Omladinskom naselju bila znatno jeftinija, direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić kaže da će probati da ponovo "ožive" ovu lokaciju.

- Nama je važno da osposobimo Omladinsko naselje kako bismo razvijali svaki vid rekreacije za naše sugrađane. S obzirom na to da je spor sa Surdulicom oko kućica trajao dugo, one su ruinirane, te je potrebno obnoviti ih - kaže Kocić.

Kućice su, kaže on, u lošem stanju, a potrebno je zameniti krov, fasadu i celokupni enterijer. Zbog zakonskih odredbi ne mogu se graditi nove kućice, već se može dobiti samo dozvola za renoviranje, što će pokušati da urade u 2019.

- Projekat je vredan negde oko 40 miliona dinara, a najviše novca prema našem projektu otići će na renoviranje kuhinje - kaže Kocić.

Ukoliko pak, ne dobiju sav novac od ministarstva, probaće da, od novca koji dobiju, renoviraju bar tri kućice kako bi odmaralište krenulo sa radom.

Kako podsećaju Južne vesti, Leskovac je vodio spor sa Opštinom Surdulica oko imovinskog prava ovog odmarališta na Vlasinskom jezeru i nakon nekoliko godina suđenja ponovo postao vlasnik Omladinskog naselja.

Izvor: Južne vesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...