U planu rekonstrukcija Omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru

10. January 2019

Osam kućica u sastavu takozvanog Omladinskog naselja na Vlasinskom jezeru, u kome su ranije generacije đaka provodile zimski rasput, trebalo bi da budu rekonstruisane u toku 2019. godine, piše portal Južne vesti.

S obzirom na to da su ranije leskovački đaci išli na Vlasinsko jezero na zimovanje, jer je cena smeštaja u Omladinskom naselju bila znatno jeftinija, direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić kaže da će probati da ponovo "ožive" ovu lokaciju.

- Nama je važno da osposobimo Omladinsko naselje kako bismo razvijali svaki vid rekreacije za naše sugrađane. S obzirom na to da je spor sa Surdulicom oko kućica trajao dugo, one su ruinirane, te je potrebno obnoviti ih - kaže Kocić.

Kućice su, kaže on, u lošem stanju, a potrebno je zameniti krov, fasadu i celokupni enterijer. Zbog zakonskih odredbi ne mogu se graditi nove kućice, već se može dobiti samo dozvola za renoviranje, što će pokušati da urade u 2019.

- Projekat je vredan negde oko 40 miliona dinara, a najviše novca prema našem projektu otići će na renoviranje kuhinje - kaže Kocić.

Ukoliko pak, ne dobiju sav novac od ministarstva, probaće da, od novca koji dobiju, renoviraju bar tri kućice kako bi odmaralište krenulo sa radom.

Kako podsećaju Južne vesti, Leskovac je vodio spor sa Opštinom Surdulica oko imovinskog prava ovog odmarališta na Vlasinskom jezeru i nakon nekoliko godina suđenja ponovo postao vlasnik Omladinskog naselja.

Izvor: Južne vesti

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...