U planu izgradnja gondole od Tornika do Pribojske banje

01. Avgust 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da država planira da izgradi gondolu, koja bi trebalo da ide od Tornika do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima i terenima za fudbal i golf koštala bi od 70 do 100 miliona evra, saopšeno je iz Vlade.

Vučić je prisustvovao otvaranju novog spa centra Terme 36,6 u Pribojskoj banji, gde je sa predstavnicima investitora i Opštine Priboj razgovarao o ulaganjima važnim za dalji razvoj tog kraja.

Novi spa centar Terme 36,6, koji je izgradio investitor Goran Despić, dobio je naziv po temperaturi tamošnje lekovite banjske vode, koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa.

Vučić, koji je posetio ovaj objekat u sklopu nastavka programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji, pohvalio je investitora koji je izgradio novi objekat, ističući da je sanirao klizište i očistio stene iz kojih izvire čuveni izvor, jedinstven u Evropi.

Predsednik je ocenio da je mnogo toga učinjeno u Priboju u oblasti infrastrukture i turizma, naglasivši da mora nešto da se uradi i za razvoj Prijepolja, zbog čega je sa svojim sagovornicima razgovarao o dolasku gasovoda u taj kraj.

On je dodao da očekuje da Goran Despić investira i u izgradnju hotela u Prijepolju kada država u toj opštini izgradi gondolu, koja bi trebalo da ide do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima i terenima za fudbal i golf koštala bi od 70 do 100 miliona evra.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Počela izgradnja najvećeg aerodroma na svetu
24. Maj 2024
Potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Rašid Al...
Turizam
Zapadni Balkan kao jedna turistička destinacija
23. Maj 2024
U Kongresu Sjedinjenih Američkih Država potpisan je Memorandum o saradnji privrednih komora...
Turizam
Air France povećava broj letova i uvodi nove destinacije u zimskoj sezoni 2024-2025
22. Maj 2024
Tokom zimskog reda letenja, tačnije od novembra 2024. do marta 2025. godine, francuski...
Turizam
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse
22. Maj 2024
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse za studente četvrte godine, master studija,...