U planu izgradnja gondole od Tornika do Pribojske banje

01. August 2023
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je da država planira da izgradi gondolu, koja bi trebalo da ide od Tornika do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima i terenima za fudbal i golf koštala bi od 70 do 100 miliona evra, saopšeno je iz Vlade.

Vučić je prisustvovao otvaranju novog spa centra Terme 36,6 u Pribojskoj banji, gde je sa predstavnicima investitora i Opštine Priboj razgovarao o ulaganjima važnim za dalji razvoj tog kraja.

Novi spa centar Terme 36,6, koji je izgradio investitor Goran Despić, dobio je naziv po temperaturi tamošnje lekovite banjske vode, koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa.

Vučić, koji je posetio ovaj objekat u sklopu nastavka programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji, pohvalio je investitora koji je izgradio novi objekat, ističući da je sanirao klizište i očistio stene iz kojih izvire čuveni izvor, jedinstven u Evropi.

Predsednik je ocenio da je mnogo toga učinjeno u Priboju u oblasti infrastrukture i turizma, naglasivši da mora nešto da se uradi i za razvoj Prijepolja, zbog čega je sa svojim sagovornicima razgovarao o dolasku gasovoda u taj kraj.

On je dodao da očekuje da Goran Despić investira i u izgradnju hotela u Prijepolju kada država u toj opštini izgradi gondolu, koja bi trebalo da ide do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima i terenima za fudbal i golf koštala bi od 70 do 100 miliona evra.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...