Turska nacionalna televizija snima priloge o Beogradu

03. Jul 2019

Ekipa Turske nacionalne radio-televizije „TRT World“ ovih dana boravi u Beogradu kako bi snimila seriju priloga o kulturi našeg grada za popularnu emisiju „Showcase“.

Gledaoci ovog programa biće u prilici da saznaju o bogatoj kolekciji Muzeja savremene umetnosti, kao i kako teku pripreme za veliku izložbu Marine Abramović.

Čuće priču o najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli i blagu koje se čuva u Muzeju Nikole Tesle, zatim o konceptu nadavno održanog umetničkog festivala „Dev9t“ u Staroj Ciglani, uz slikovitu reportažu o beogradskoj uličnoj umetnosti i projektu „Belgrade Street Art“, a tu je i priča o pokretu Partizanovih navijača GTR – Grobarski treš romantizam.

„TRT World“ je prvi turski internacionalni kanal na engleskom jeziku koji je dostupan u više od 260 miliona domaćinstava i koji gleda oko 1.2 milijarde gledalaca u preko 190 zemalja širom sveta, među kojima je i rastući broj onlajn korisnika koji naprave stotine hiljada pregleda na internetu.

Emisija „Showcase“ bavi se kulturom i umetnošću i porkiva čitav spektar tema: od muzeja, pozorišta, muzike, literature, preko arhitekture, mode i dizajna pa sve do istorijskog nasleđa i starih zanata.

Organizatori dolaska Turske nacionalne radio-televizije su Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Turizam
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Turizam
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Turizam
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....