Turska nacionalna televizija snima priloge o Beogradu

03. July 2019

Ekipa Turske nacionalne radio-televizije „TRT World“ ovih dana boravi u Beogradu kako bi snimila seriju priloga o kulturi našeg grada za popularnu emisiju „Showcase“.

Gledaoci ovog programa biće u prilici da saznaju o bogatoj kolekciji Muzeja savremene umetnosti, kao i kako teku pripreme za veliku izložbu Marine Abramović.

Čuće priču o najvećem srpskom naučniku Nikoli Tesli i blagu koje se čuva u Muzeju Nikole Tesle, zatim o konceptu nadavno održanog umetničkog festivala „Dev9t“ u Staroj Ciglani, uz slikovitu reportažu o beogradskoj uličnoj umetnosti i projektu „Belgrade Street Art“, a tu je i priča o pokretu Partizanovih navijača GTR – Grobarski treš romantizam.

„TRT World“ je prvi turski internacionalni kanal na engleskom jeziku koji je dostupan u više od 260 miliona domaćinstava i koji gleda oko 1.2 milijarde gledalaca u preko 190 zemalja širom sveta, među kojima je i rastući broj onlajn korisnika koji naprave stotine hiljada pregleda na internetu.

Emisija „Showcase“ bavi se kulturom i umetnošću i porkiva čitav spektar tema: od muzeja, pozorišta, muzike, literature, preko arhitekture, mode i dizajna pa sve do istorijskog nasleđa i starih zanata.

Organizatori dolaska Turske nacionalne radio-televizije su Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...