Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini

31. Maj 2024
Foto: Aneta Uskoković
Foto: Aneta Uskoković

Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China, koji se održao u Šangaju od 27. do 29. maja 2024. godine. Među preko 600 izlagača iz više od 80 zemalja, TOS je svoju turističku ponudu prezentovao u okviru zajedničkog štanda Evrope, pružajući priliku da posetioci sajma otkriju sve lepote i mogućnosti koje Srbija nudi kao turistička destinacija.

Osim TOS-a, na sajmu su prisustvovale i brojne domaće i regionalne turističke agencije koje u svojoj ponudi imaju Srbiju. Ovo je bila izuzetna prilika za umrežavanje i sklapanje novih poslovnih dogovora, kao i za promociju Srbije na jednom od najvećih tržišta na svetu.

Prvog dana sajma, direktorka TOS-a, Marija Labović, bila je član delegacije, za okruglim stolom, predstavnika turističke privrede Evrope i sveta. Ovom prilikom se sastala sa predstavnicima najznačajnijih turističkih agencija u NR Kini, što je rezultiralo otvaranjem novih mogućnosti za saradnju i promociju Srbije.

Direktorka Labović održala je prezentaciju o Srbiji kao turističkoj destinaciji ispred turističkih medija i najznačajnijih turističkih agencija Šangaja. Najavila je, tom prilikom, otvaranje novih avio linija iz Srbije za Šangaj i Guandžou, kao i održavanje EXPO 2027 u Beogradu. Odmah nakon prezentacije, organizovani su B2B sastanci između 10 predstavnika turističke privrede iz Srbije i preko 65 organizatora putovanja iz Kine. Srbiju su predstavljali od agencija Balkan Infinity travel, Omnitours, Kontiki travel, Wild Serbia, Pro Travel, Sai hua travel, Balkan&more, Venntour travel, a od hotela Hotel Hyatt Regency Belgrade i Hotel Calisi Beograd.

Nastup TOS-a u Kini će se završiti potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kompanijom Tongcheng, liderom na tržištu kineske onlajn turističke industrije. Ovaj sporazum će omogućiti još veću vidljivost Srbije na kineskom tržištu i doprineti povećanju broja kineskih turista u našoj zemlji.

TOS će nastaviti sa promotivnim aktivnostima i u narednom periodu, sa ciljem da Srbija postane još prepoznatljivija i privlačnija turistička destinacija na svetskom tržištu.

Turistička organizacija Srbije

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Prvi BOR letnji festival ovog vikenda na Zlatiboru
17. Jun 2024
BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, ovog juna organizuje...
Turizam
Obale Turske pružaju neiscrpne mogućnosti za najrazličitije aktivnosti na otvorenom
17. Jun 2024
Mediteranska i egejska obala Turske su primamljive lokacije u svako doba godine, jer posetiocima...
Turizam
TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji
17. Jun 2024
Na današnjem događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su...
Turizam
Veštačka inteligencija u avio-industriji
17. Jun 2024
Veštačka inteligencija (VI) nije budućnost čovečanstva, već realnost u kojoj...