Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini

31. May 2024
Foto: Aneta Uskoković
Foto: Aneta Uskoković

Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China, koji se održao u Šangaju od 27. do 29. maja 2024. godine. Među preko 600 izlagača iz više od 80 zemalja, TOS je svoju turističku ponudu prezentovao u okviru zajedničkog štanda Evrope, pružajući priliku da posetioci sajma otkriju sve lepote i mogućnosti koje Srbija nudi kao turistička destinacija.

Osim TOS-a, na sajmu su prisustvovale i brojne domaće i regionalne turističke agencije koje u svojoj ponudi imaju Srbiju. Ovo je bila izuzetna prilika za umrežavanje i sklapanje novih poslovnih dogovora, kao i za promociju Srbije na jednom od najvećih tržišta na svetu.

Prvog dana sajma, direktorka TOS-a, Marija Labović, bila je član delegacije, za okruglim stolom, predstavnika turističke privrede Evrope i sveta. Ovom prilikom se sastala sa predstavnicima najznačajnijih turističkih agencija u NR Kini, što je rezultiralo otvaranjem novih mogućnosti za saradnju i promociju Srbije.

Direktorka Labović održala je prezentaciju o Srbiji kao turističkoj destinaciji ispred turističkih medija i najznačajnijih turističkih agencija Šangaja. Najavila je, tom prilikom, otvaranje novih avio linija iz Srbije za Šangaj i Guandžou, kao i održavanje EXPO 2027 u Beogradu. Odmah nakon prezentacije, organizovani su B2B sastanci između 10 predstavnika turističke privrede iz Srbije i preko 65 organizatora putovanja iz Kine. Srbiju su predstavljali od agencija Balkan Infinity travel, Omnitours, Kontiki travel, Wild Serbia, Pro Travel, Sai hua travel, Balkan&more, Venntour travel, a od hotela Hotel Hyatt Regency Belgrade i Hotel Calisi Beograd.

Nastup TOS-a u Kini će se završiti potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kompanijom Tongcheng, liderom na tržištu kineske onlajn turističke industrije. Ovaj sporazum će omogućiti još veću vidljivost Srbije na kineskom tržištu i doprineti povećanju broja kineskih turista u našoj zemlji.

TOS će nastaviti sa promotivnim aktivnostima i u narednom periodu, sa ciljem da Srbija postane još prepoznatljivija i privlačnija turistička destinacija na svetskom tržištu.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. May 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Tourism
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. May 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Tourism
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. May 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...
Tourism
Lufthanza privlači putnike besplatnom kafom
28. May 2024
Nemački nacionalni avio-prevoznik Lufthanza će još ovog leta na nekim linijama u...