Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini

31. May 2024
Foto: Aneta Uskoković
Foto: Aneta Uskoković

Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China, koji se održao u Šangaju od 27. do 29. maja 2024. godine. Među preko 600 izlagača iz više od 80 zemalja, TOS je svoju turističku ponudu prezentovao u okviru zajedničkog štanda Evrope, pružajući priliku da posetioci sajma otkriju sve lepote i mogućnosti koje Srbija nudi kao turistička destinacija.

Osim TOS-a, na sajmu su prisustvovale i brojne domaće i regionalne turističke agencije koje u svojoj ponudi imaju Srbiju. Ovo je bila izuzetna prilika za umrežavanje i sklapanje novih poslovnih dogovora, kao i za promociju Srbije na jednom od najvećih tržišta na svetu.

Prvog dana sajma, direktorka TOS-a, Marija Labović, bila je član delegacije, za okruglim stolom, predstavnika turističke privrede Evrope i sveta. Ovom prilikom se sastala sa predstavnicima najznačajnijih turističkih agencija u NR Kini, što je rezultiralo otvaranjem novih mogućnosti za saradnju i promociju Srbije.

Direktorka Labović održala je prezentaciju o Srbiji kao turističkoj destinaciji ispred turističkih medija i najznačajnijih turističkih agencija Šangaja. Najavila je, tom prilikom, otvaranje novih avio linija iz Srbije za Šangaj i Guandžou, kao i održavanje EXPO 2027 u Beogradu. Odmah nakon prezentacije, organizovani su B2B sastanci između 10 predstavnika turističke privrede iz Srbije i preko 65 organizatora putovanja iz Kine. Srbiju su predstavljali od agencija Balkan Infinity travel, Omnitours, Kontiki travel, Wild Serbia, Pro Travel, Sai hua travel, Balkan&more, Venntour travel, a od hotela Hotel Hyatt Regency Belgrade i Hotel Calisi Beograd.

Nastup TOS-a u Kini će se završiti potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa kompanijom Tongcheng, liderom na tržištu kineske onlajn turističke industrije. Ovaj sporazum će omogućiti još veću vidljivost Srbije na kineskom tržištu i doprineti povećanju broja kineskih turista u našoj zemlji.

TOS će nastaviti sa promotivnim aktivnostima i u narednom periodu, sa ciljem da Srbija postane još prepoznatljivija i privlačnija turistička destinacija na svetskom tržištu.

Turistička organizacija Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...