Turistička organizacija Beograda na sajmu turizma u Pekingu

16. Novembar 2023
Image by Yinan Chen from Pixabay
Image by Yinan Chen from Pixabay

Turistička organizacija Beograda nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu COTTM 2023, koji je počeo juče i održava se do 17. novembra. Delegaciju predvodi Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.

Kako je saopšteno iz TOB-a, nastup na najvećem kineskom sajmu turizma je nastavak saradnje između naše dve zemlje, a uzajamno partnerstvo, podršku i prijateljstvo nedavno su potvrdili i premijeri i predsednici Kine i Srbije.

– Verujem da ćemo uskoro vratiti broj turista iz Kine na nivo pre pandemije, a tome će doprineti i direktni letovi između naše dve zemlje – rekao je Unković.

Beograd neprestano beleži porast dolazaka kineskih turista. U prvih devet meseci ove godine srpsku prestonicu posetilo je 39.000 gostiju iz Kine, što je povećanje od 180 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Turisti iz Kine su ostvarili 93.240 noćenja.

Grad Beograd se odlikuje izuzetno bogatom ugostiteljskom i kulturnom ponudom, kao i velikim brojem manifestacija koje su glavni razlog i motiv dolaska turista iz celog sveta. S obzirom da procenat kineskih turista tokom prethodnih godina beleži značajan porast, Turistička organizacija Beograda planira da i tokom narednih godina bude izuzetno aktivna na kineskom turističkom tržištu i okrenuta ka privlačenju turista iz NR Kine.

Cilj nastupa Turističke organizacije Beograda na Sajmu turizma COTTM 2023 je uspostavljanje i razvijanje saradnje sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i agencija iz NR Kine. Bliski odnosi Republike Srbije i NR Kine predstavljaju dobru osnovu za stvaranje intenzivnih veza između turističkih privreda ovih dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put
07. Decembar 2023
Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put...
Turizam
Rehabilitacioni centar kod Knjaževca dobija nove sadržaje
04. Decembar 2023
Opština Knjaževac raspisala je nabavku za radove na opremanju rehabilitacionog centra na...
Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...