Turistička organizacija Beograda na sajmu turizma u Pekingu

16. November 2023
Image by Yinan Chen from Pixabay
Image by Yinan Chen from Pixabay

Turistička organizacija Beograda nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu COTTM 2023, koji je počeo juče i održava se do 17. novembra. Delegaciju predvodi Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.

Kako je saopšteno iz TOB-a, nastup na najvećem kineskom sajmu turizma je nastavak saradnje između naše dve zemlje, a uzajamno partnerstvo, podršku i prijateljstvo nedavno su potvrdili i premijeri i predsednici Kine i Srbije.

– Verujem da ćemo uskoro vratiti broj turista iz Kine na nivo pre pandemije, a tome će doprineti i direktni letovi između naše dve zemlje – rekao je Unković.

Beograd neprestano beleži porast dolazaka kineskih turista. U prvih devet meseci ove godine srpsku prestonicu posetilo je 39.000 gostiju iz Kine, što je povećanje od 180 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Turisti iz Kine su ostvarili 93.240 noćenja.

Grad Beograd se odlikuje izuzetno bogatom ugostiteljskom i kulturnom ponudom, kao i velikim brojem manifestacija koje su glavni razlog i motiv dolaska turista iz celog sveta. S obzirom da procenat kineskih turista tokom prethodnih godina beleži značajan porast, Turistička organizacija Beograda planira da i tokom narednih godina bude izuzetno aktivna na kineskom turističkom tržištu i okrenuta ka privlačenju turista iz NR Kine.

Cilj nastupa Turističke organizacije Beograda na Sajmu turizma COTTM 2023 je uspostavljanje i razvijanje saradnje sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i agencija iz NR Kine. Bliski odnosi Republike Srbije i NR Kine predstavljaju dobru osnovu za stvaranje intenzivnih veza između turističkih privreda ovih dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
HORES predstavio projekat
28. November 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Tourism
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. November 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...
Tourism
Dušan Borovčanin direktor novog preduzeća EXPO 2027 doo
23. November 2023
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 d.o.o. Beograd, a...
Tourism
26 godina akcije “Za novi kvalitet u turizmu” – Dodeljene Prizme za najbolje
23. November 2023
Pre više od četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina “Turistička...