Turistička organizacija Beograda na sajmu turizma u Pekingu

16. November 2023
Image by Yinan Chen from Pixabay
Image by Yinan Chen from Pixabay

Turistička organizacija Beograda nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu COTTM 2023, koji je počeo juče i održava se do 17. novembra. Delegaciju predvodi Slobodan Unković, pomoćnik direktora TOB-a.

Kako je saopšteno iz TOB-a, nastup na najvećem kineskom sajmu turizma je nastavak saradnje između naše dve zemlje, a uzajamno partnerstvo, podršku i prijateljstvo nedavno su potvrdili i premijeri i predsednici Kine i Srbije.

– Verujem da ćemo uskoro vratiti broj turista iz Kine na nivo pre pandemije, a tome će doprineti i direktni letovi između naše dve zemlje – rekao je Unković.

Beograd neprestano beleži porast dolazaka kineskih turista. U prvih devet meseci ove godine srpsku prestonicu posetilo je 39.000 gostiju iz Kine, što je povećanje od 180 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Turisti iz Kine su ostvarili 93.240 noćenja.

Grad Beograd se odlikuje izuzetno bogatom ugostiteljskom i kulturnom ponudom, kao i velikim brojem manifestacija koje su glavni razlog i motiv dolaska turista iz celog sveta. S obzirom da procenat kineskih turista tokom prethodnih godina beleži značajan porast, Turistička organizacija Beograda planira da i tokom narednih godina bude izuzetno aktivna na kineskom turističkom tržištu i okrenuta ka privlačenju turista iz NR Kine.

Cilj nastupa Turističke organizacije Beograda na Sajmu turizma COTTM 2023 je uspostavljanje i razvijanje saradnje sa predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora i agencija iz NR Kine. Bliski odnosi Republike Srbije i NR Kine predstavljaju dobru osnovu za stvaranje intenzivnih veza između turističkih privreda ovih dveju zemalja, navodi se u saopštenju.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Tourism
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. July 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Tourism
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. July 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...