TOS organizovao dolazak predstavnika medija iz Nemačke i Austrije

02. Jun 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

U organizaciji Turističke organizacije Srbije, u periodu od 31. maja do 04. juna, u okviru studijske posete, u Srbiji borave predstavnici medija iz Austrije i Nemačke.

U posetu Srbiji došli su novinari medijskih kuća Pannonien TiVi & Reisesofa, Richter direct, Cleven Reisen, Salzburger Nachrichten, Pressebüro Düring i Travel continent, koji će kroz priloge, reportaže, blogove preneti svoja iskustva i lične doživljaje i prikazati ono najlepše i najznačajnije što Srbija ima.

- U kreiranju ture želeli su da im prikažemo različitosti i širinu turističke ponude Srbije, da otkriju lepote gradova, upoznaju se sa kulturno-istorijskim nasleđem i uživaju u prirodi i njenim lepotama, navode iz TOS-a.

Tokom posete obićiće Beograd, Hram Svetog Save, Kalemegdan. Posetiće Novi Sad i izložbu ''Mileva: Mi smo stena'' i doživeće iskustvo vožnje brzim vozom Soko od Beograda do Novog Sada. U rezervatu prirode Zasavica imaće priliku da probaju jedinstven i najskuplji sir na svetu, od mleka magarica. Ploviće Ovčarsko-kablarskom klisurom, voziće se Šarganskom osmicom i panoramskom gondolom na Zlatiboru, uživati u lepotama Drvengrada i u razgovoru sa Emirom Kusturicom, našim proslavljenim rediteljem i piscem. Naravno, tokom boravka u Srbiji, uživaće i u našoj gastronomskoj ponudi i tradicionalnoj gostoljubivosti.

Da su nemački turisti i turisti iz Austrije prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju podaci da na osnovu statistika iz prva 4 meseca 2023. godine broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao rast od 36%, a turista iz Austrije za 32%, u odnosu na isti period prošle, rekordne, godine.

Utiske sa putovanja Srbijom i doživljaje naši gosti preneće svojoj milionskoj publici.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Počela izgradnja najvećeg aerodroma na svetu
24. Maj 2024
Potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Rašid Al...
Turizam
Zapadni Balkan kao jedna turistička destinacija
23. Maj 2024
U Kongresu Sjedinjenih Američkih Država potpisan je Memorandum o saradnji privrednih komora...
Turizam
Air France povećava broj letova i uvodi nove destinacije u zimskoj sezoni 2024-2025
22. Maj 2024
Tokom zimskog reda letenja, tačnije od novembra 2024. do marta 2025. godine, francuski...
Turizam
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse
22. Maj 2024
Air Serbia pokreće program plaćene letnje prakse za studente četvrte godine, master studija,...