TOS organizovao dolazak predstavnika medija iz Nemačke i Austrije

02. June 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

U organizaciji Turističke organizacije Srbije, u periodu od 31. maja do 04. juna, u okviru studijske posete, u Srbiji borave predstavnici medija iz Austrije i Nemačke.

U posetu Srbiji došli su novinari medijskih kuća Pannonien TiVi & Reisesofa, Richter direct, Cleven Reisen, Salzburger Nachrichten, Pressebüro Düring i Travel continent, koji će kroz priloge, reportaže, blogove preneti svoja iskustva i lične doživljaje i prikazati ono najlepše i najznačajnije što Srbija ima.

- U kreiranju ture želeli su da im prikažemo različitosti i širinu turističke ponude Srbije, da otkriju lepote gradova, upoznaju se sa kulturno-istorijskim nasleđem i uživaju u prirodi i njenim lepotama, navode iz TOS-a.

Tokom posete obićiće Beograd, Hram Svetog Save, Kalemegdan. Posetiće Novi Sad i izložbu ''Mileva: Mi smo stena'' i doživeće iskustvo vožnje brzim vozom Soko od Beograda do Novog Sada. U rezervatu prirode Zasavica imaće priliku da probaju jedinstven i najskuplji sir na svetu, od mleka magarica. Ploviće Ovčarsko-kablarskom klisurom, voziće se Šarganskom osmicom i panoramskom gondolom na Zlatiboru, uživati u lepotama Drvengrada i u razgovoru sa Emirom Kusturicom, našim proslavljenim rediteljem i piscem. Naravno, tokom boravka u Srbiji, uživaće i u našoj gastronomskoj ponudi i tradicionalnoj gostoljubivosti.

Da su nemački turisti i turisti iz Austrije prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju podaci da na osnovu statistika iz prva 4 meseca 2023. godine broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao rast od 36%, a turista iz Austrije za 32%, u odnosu na isti period prošle, rekordne, godine.

Utiske sa putovanja Srbijom i doživljaje naši gosti preneće svojoj milionskoj publici.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Tourism
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. July 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Tourism
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. July 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...