TOS organizovao dolazak predstavnika medija iz Nemačke i Austrije

02. June 2023
Foto: Turistička organizacija Srbije
Foto: Turistička organizacija Srbije

U organizaciji Turističke organizacije Srbije, u periodu od 31. maja do 04. juna, u okviru studijske posete, u Srbiji borave predstavnici medija iz Austrije i Nemačke.

U posetu Srbiji došli su novinari medijskih kuća Pannonien TiVi & Reisesofa, Richter direct, Cleven Reisen, Salzburger Nachrichten, Pressebüro Düring i Travel continent, koji će kroz priloge, reportaže, blogove preneti svoja iskustva i lične doživljaje i prikazati ono najlepše i najznačajnije što Srbija ima.

- U kreiranju ture želeli su da im prikažemo različitosti i širinu turističke ponude Srbije, da otkriju lepote gradova, upoznaju se sa kulturno-istorijskim nasleđem i uživaju u prirodi i njenim lepotama, navode iz TOS-a.

Tokom posete obićiće Beograd, Hram Svetog Save, Kalemegdan. Posetiće Novi Sad i izložbu ''Mileva: Mi smo stena'' i doživeće iskustvo vožnje brzim vozom Soko od Beograda do Novog Sada. U rezervatu prirode Zasavica imaće priliku da probaju jedinstven i najskuplji sir na svetu, od mleka magarica. Ploviće Ovčarsko-kablarskom klisurom, voziće se Šarganskom osmicom i panoramskom gondolom na Zlatiboru, uživati u lepotama Drvengrada i u razgovoru sa Emirom Kusturicom, našim proslavljenim rediteljem i piscem. Naravno, tokom boravka u Srbiji, uživaće i u našoj gastronomskoj ponudi i tradicionalnoj gostoljubivosti.

Da su nemački turisti i turisti iz Austrije prepoznali kvalitet Srbije kao turističke destinacije potvrđuju podaci da na osnovu statistika iz prva 4 meseca 2023. godine broj noćenja nemačkih turista u Srbiji je dostigao rast od 36%, a turista iz Austrije za 32%, u odnosu na isti period prošle, rekordne, godine.

Utiske sa putovanja Srbijom i doživljaje naši gosti preneće svojoj milionskoj publici.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uvodi letove između Beograda i Porta
29. September 2023
Er Srbija će od 10. novembra 2023. godine uspostaviti direktne letove između Beograda i Porta...
Tourism
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. September 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Tourism
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. September 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Tourism
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. September 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...