ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani

21. Septembar 2023
Image by beauty_of_nature from Pixabay
Image by beauty_of_nature from Pixabay

U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog Sada organizovala je poslovni skup u kojem je učestvovala novosadska i slovenačka turistička privreda. Predstavnici lokalnih hotelijera i agencija imali su priliku da održe sastanke i dogovore nove poslovne prilike, a sve sa ciljem da se poveća broj turista koji iz Ljubljane, ali i cele Slovenije, putuju u Novi Sad i obrnuto.

Želja TONS-a je bila da na ovaj način učvrsti i unapredi dosadašnju dobru saradnju sa kolegama iz Slovenije, a neminovno je da će ovaj skup doprineti u razvoju obe turističke destinacije.

Svim prisutnima su se pre održavanja „B2B“ sastanaka obratili konzul ambasade Republike Srbije u Sloveniji Milinko Špica, zamenik direktora organizacije Turizam Ljubljana Mitja Predovnik, v.d. načelnika Gradske uprave za privredu Saša Bilinović i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević.

Turističke atrakcije Novog Sada i Srbije prezentovane su i kroz promotivne video spotove, a skupu su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije pokazuju kako je tokom 2022. godine u Novom Sadu boravilo blizu 220.000 turista koji su ostvarili više od 560.000 noćenja, čime je oboren rekord u ovom segmentu koji je postavljen 2019. godine. U prvih šest meseci ove godine, prema istom izvoru, Novi Sad je posetilo više od 110.000 turista, koji su zabeležili 274.771 ostvarenih noćenja, što predstavlja nastavak trenda rasta.

Samo u toku prošle godine, blizu 10.000 turista iz Slovenije je posetilo naš grad, što ih je smestilo na četvrtu poziciju kada je pitanju zemlja porekla turista, odmah posle posetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ruske Federacije. S druge strane, broj ostvarenih noćenja slovenačkih turista u Novom Sadu tokom prošle godine bio je 21.345.

Ovi podaci su nam bili znak da se kao nosilac turističke privrede grada posvetimo radu na animaciji turista i privrede Slovenije, koji kako smo videli, predstavljaju bitan segment u turističkom smislu. Sastanak, uz postojeću kontinuiranu promociju, predstavlja dobru platformu za postizanje cilja.

Izvor: Turistička organizacija grada Novog Sada

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...
Turizam
Dušan Borovčanin direktor novog preduzeća EXPO 2027 doo
23. Novembar 2023
Vlada Srbije donela je odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 d.o.o. Beograd, a...
Turizam
26 godina akcije “Za novi kvalitet u turizmu” – Dodeljene Prizme za najbolje
23. Novembar 2023
Pre više od četvrt veka, tačnije 1997. godine, redakcija magazina “Turistička...