ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani

21. September 2023
Image by beauty_of_nature from Pixabay
Image by beauty_of_nature from Pixabay

U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog Sada organizovala je poslovni skup u kojem je učestvovala novosadska i slovenačka turistička privreda. Predstavnici lokalnih hotelijera i agencija imali su priliku da održe sastanke i dogovore nove poslovne prilike, a sve sa ciljem da se poveća broj turista koji iz Ljubljane, ali i cele Slovenije, putuju u Novi Sad i obrnuto.

Želja TONS-a je bila da na ovaj način učvrsti i unapredi dosadašnju dobru saradnju sa kolegama iz Slovenije, a neminovno je da će ovaj skup doprineti u razvoju obe turističke destinacije.

Svim prisutnima su se pre održavanja „B2B“ sastanaka obratili konzul ambasade Republike Srbije u Sloveniji Milinko Špica, zamenik direktora organizacije Turizam Ljubljana Mitja Predovnik, v.d. načelnika Gradske uprave za privredu Saša Bilinović i direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević.

Turističke atrakcije Novog Sada i Srbije prezentovane su i kroz promotivne video spotove, a skupu su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije pokazuju kako je tokom 2022. godine u Novom Sadu boravilo blizu 220.000 turista koji su ostvarili više od 560.000 noćenja, čime je oboren rekord u ovom segmentu koji je postavljen 2019. godine. U prvih šest meseci ove godine, prema istom izvoru, Novi Sad je posetilo više od 110.000 turista, koji su zabeležili 274.771 ostvarenih noćenja, što predstavlja nastavak trenda rasta.

Samo u toku prošle godine, blizu 10.000 turista iz Slovenije je posetilo naš grad, što ih je smestilo na četvrtu poziciju kada je pitanju zemlja porekla turista, odmah posle posetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Ruske Federacije. S druge strane, broj ostvarenih noćenja slovenačkih turista u Novom Sadu tokom prošle godine bio je 21.345.

Ovi podaci su nam bili znak da se kao nosilac turističke privrede grada posvetimo radu na animaciji turista i privrede Slovenije, koji kako smo videli, predstavljaju bitan segment u turističkom smislu. Sastanak, uz postojeću kontinuiranu promociju, predstavlja dobru platformu za postizanje cilja.

Izvor: Turistička organizacija grada Novog Sada

Comments (0)

Connected news

Tourism
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put
07. December 2023
Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put...
Tourism
Rehabilitacioni centar kod Knjaževca dobija nove sadržaje
04. December 2023
Opština Knjaževac raspisala je nabavku za radove na opremanju rehabilitacionog centra na...
Tourism
HORES predstavio projekat
28. November 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Tourism
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. November 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...