Thomas Cook dobija novog vlasnika

10. Oktobar 2019
Thomas Cook dobija novog vlasnika

Nezavisni lanac putničkih agencija Hays Travel kupiće sve poslovnice turoperatera Thomas Cook u Britaniji, čime će sačuvati potencijalno do 2.500 radnih mesta, saopštila je danas britanska stečajna služba.

Kompanija Thomas Cook, najstarija putnička agencija u svetu, propala je prošlog meseca i otišla i prinudnu likvidaciju u Velikoj Britaniji, podseća agencija Rojters.

Putnička agencija Hays Travel će preuzeti svih 555 prodajnih mesta i tražiće da ponovo angažuje bivše zaposlene u maloprodajnom poslovanju Tomasa Kuka, navodi se u saopštenju britanske stečajne službe.

- Ovaj sporazum pruža mogućnosti za ponovno zapošljavanje značajnog broja bivših radnika Tomasa Kuka i obezbeđuje budućnost radnih mesta u maloprodaji - rekao je Džim Taker iz kompanije KPMG.

Hays Travel je privatna kompanija, u zajedničkom vlasništvu generalnog direktora Džona Hejza i predsednice kompanije Irene Hejz.

Sedište kompanije, sa 40-godišnjim iskustvom u origanizovanju putovanja, nalazi se u Sanderlendu na severoistoku Engleske, a kompanija je prošle godine dostigla promet od preko milijardu funti (1,22 milijardi dolara).

- Grupa Thomas Cook je 23. septembra podnela zahtev za prinudnu likvidaciju, što je kreditno negativno za bugarske, grčke i kiparske banke, jer će kolaps britanske putničke kompanije oslabiti novčani tok u značajnom turističkom i srodnim sektorima tih zemalja, što će potencijalno dovesti do većih kreditnih umanjenja i gubitka poslovanja - saopštio je nedavno Mudis, kada rešenje za britansku kompaniju još nije ni bilo na pomolu.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...