Thomas Cook dobija novog vlasnika

10. October 2019
Thomas Cook dobija novog vlasnika

Nezavisni lanac putničkih agencija Hays Travel kupiće sve poslovnice turoperatera Thomas Cook u Britaniji, čime će sačuvati potencijalno do 2.500 radnih mesta, saopštila je danas britanska stečajna služba.

Kompanija Thomas Cook, najstarija putnička agencija u svetu, propala je prošlog meseca i otišla i prinudnu likvidaciju u Velikoj Britaniji, podseća agencija Rojters.

Putnička agencija Hays Travel će preuzeti svih 555 prodajnih mesta i tražiće da ponovo angažuje bivše zaposlene u maloprodajnom poslovanju Tomasa Kuka, navodi se u saopštenju britanske stečajne službe.

- Ovaj sporazum pruža mogućnosti za ponovno zapošljavanje značajnog broja bivših radnika Tomasa Kuka i obezbeđuje budućnost radnih mesta u maloprodaji - rekao je Džim Taker iz kompanije KPMG.

Hays Travel je privatna kompanija, u zajedničkom vlasništvu generalnog direktora Džona Hejza i predsednice kompanije Irene Hejz.

Sedište kompanije, sa 40-godišnjim iskustvom u origanizovanju putovanja, nalazi se u Sanderlendu na severoistoku Engleske, a kompanija je prošle godine dostigla promet od preko milijardu funti (1,22 milijardi dolara).

- Grupa Thomas Cook je 23. septembra podnela zahtev za prinudnu likvidaciju, što je kreditno negativno za bugarske, grčke i kiparske banke, jer će kolaps britanske putničke kompanije oslabiti novčani tok u značajnom turističkom i srodnim sektorima tih zemalja, što će potencijalno dovesti do većih kreditnih umanjenja i gubitka poslovanja - saopštio je nedavno Mudis, kada rešenje za britansku kompaniju još nije ni bilo na pomolu.

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...