Šta najviše utiče na zadovoljstvo putnika?

08. Januar 2020
Šta najviše utiče na zadovoljstvo putnika?

Izveštaj o "srećnim putnicima" za 2019. godinu prikazao je možda malo neočekivane rezultate, ali kada pročitate objašnjenje - zapravo i ima logike.

Triplt je aplikacija koja se bavi savetovanjem putnika vezano za letove, smeštaj ili bilo šta vezano za putovanja, a sada su sve podatke koje imaju i ocene koje su davali putnici vezano za avionska putovanja analizirali da bi shvatili šta je to što najviše utiče na sreću.

Vreme leta: To je prvo i naravno očigledno. Ljudi su radi da plate nešto više novca kako bi im ceo dan bio ugodan, a ne samo let, a vreme u koje se leti svakako ima uticaj na to.

Trajanje leta: Ovo je jedan neočekivan podatak, a to je da letovi koji traju duže od 12 sati zapravo čine putnike srećnijima nego kraći letovi.

"Dugi letovi su izuzetno naporni zbog čega se više vodi računa oko toga na koji način će putnici biti animirani, posada je veselija, hrana je ukusnija, sedišta su udobnija....", piše u izveštaju, prenosi "Travel pulse".

Sezona: Šta biste vi rekli? Leto, zar ne? Logično, jer to je doba kada su svi nasmejani i veseli, manje su šanse da let bude odložen ili da kasni. Ipak, januar je mesec u kojem su putnici najsrećnji. Razlog tome je što je to prvo putovanje u novoj godini, uglavnom nema prevelike gužve na aerodromima. Putnici u januaru za čak 39 odsto bolje ocenjuju letove nego oni koji putuju u junu.

Pogodnosti: Upoređeno je i analizirano šest različitih pogodnosti, a to su udobnost sedišta, usluga posade, hrana, zabava, internet i sve ostalo. Ispostavilo se da je putnicima daleko važnija udobnost sedišta nego to da li će i kakav internet imati, a ni za filmove i druge vidove zanimacije u avionu ih nije briga koliko za udobnost i uslugu. Čak šest puta više je važnija udobnost od interneta, a prijatna usluga je 2,7 puta važnija od kvaliteta hrane i pića.

Izvor: B92

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...