Šta ima u planu novi vlasnik Specijalne bolnice u Vranjskoj banji

15. Januar 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Početkom ove godine, Specijalna bolnica u Vranjskoj banji je u potpunosti je privatizovana. Većina radnika je zadržana, a Banja više neće primati pacijente preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
 
Zadovoljni su i radnici Specijalne bolnice, dobili su otpremnine, potpisali ugovore sa novim poslodavcem na godinu dana, očekuju i nakon tog roka da nastave da rade.
 
Novi vlasnik - Millenium Resorts je osim Specijalne bolnice otkupio i hotel Železničar koji ne radi već nekoliko godina. Kako je najavljeno, najpre će rekonstruisati Železničar, a potom i Specijalnu bolnicu. Planirali su i da tokom godine počne izgradnja još jednog hotela u banji.
 
Slađana Stošić, direktorka Specijalne bolnice u Vranjskoj banji kaže da je proces privatizacije protekao onako kako je i obećano.
 
- Ljudi su zadovoljni, dobili su otpremnine, nastavili sa poslom, nemamo gubitak kontinuiteta rada - rekla je Stošićeva.
 
Slobodan Nikolić, specijalista fizioterapeut kaže da planiraju nastavak saradnje sa Milenijum timom i dalja ulaganja u modernizaciju, aparate i objekta, kaže
 
- Da ova banja zaživi, da bude puna ljudi, da imamo savremene aparate, da imamo bazene, pa čak i otvorenog tipa, gde će možda moći pacijenti da se kupaju na ovakvom vremenu na snegu - kaže Snežana Trajković, terapeut.
 
Inače, Vranjska banja je poznata po najtoplijoj vodi u Evropi od 94 do 110 stepeni, lekovitoj, visokoalkalnoj koja leči reumatske, kožne, ginekološke bolesti i stanja nakon operacija.
 
Izvor: RTS

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...