Šta ima u planu novi vlasnik Specijalne bolnice u Vranjskoj banji

15. January 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Početkom ove godine, Specijalna bolnica u Vranjskoj banji je u potpunosti je privatizovana. Većina radnika je zadržana, a Banja više neće primati pacijente preko Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
 
Zadovoljni su i radnici Specijalne bolnice, dobili su otpremnine, potpisali ugovore sa novim poslodavcem na godinu dana, očekuju i nakon tog roka da nastave da rade.
 
Novi vlasnik - Millenium Resorts je osim Specijalne bolnice otkupio i hotel Železničar koji ne radi već nekoliko godina. Kako je najavljeno, najpre će rekonstruisati Železničar, a potom i Specijalnu bolnicu. Planirali su i da tokom godine počne izgradnja još jednog hotela u banji.
 
Slađana Stošić, direktorka Specijalne bolnice u Vranjskoj banji kaže da je proces privatizacije protekao onako kako je i obećano.
 
- Ljudi su zadovoljni, dobili su otpremnine, nastavili sa poslom, nemamo gubitak kontinuiteta rada - rekla je Stošićeva.
 
Slobodan Nikolić, specijalista fizioterapeut kaže da planiraju nastavak saradnje sa Milenijum timom i dalja ulaganja u modernizaciju, aparate i objekta, kaže
 
- Da ova banja zaživi, da bude puna ljudi, da imamo savremene aparate, da imamo bazene, pa čak i otvorenog tipa, gde će možda moći pacijenti da se kupaju na ovakvom vremenu na snegu - kaže Snežana Trajković, terapeut.
 
Inače, Vranjska banja je poznata po najtoplijoj vodi u Evropi od 94 do 110 stepeni, lekovitoj, visokoalkalnoj koja leči reumatske, kožne, ginekološke bolesti i stanja nakon operacija.
 
Izvor: RTS

  

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...