Sretenjske svečanosti u Aranđelovcu

13. Februar 2023
Foto: Ahoteli
Foto: Ahoteli

Dan državnosti Republike Srbije u Aranđelovcu se obeležava Sretenjskim svečanostima. Narodni muzej i Turistička organizacija Aranđelovca, pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac, organizovali su bogat kulturno-umetnički program.

U Narodnom muzeju je za utorak, 14. februara od 19.00 sati, predviđeno otvaranje izložbe „Zmijanjski vez – svetsko nematerijalno nasleđe“, koju Muzej realizuje u saradnji sa Muzejom Republike Srpske iz Banja Luke.

Na Sretenje, u sredu, 15. februara, od 12.00 sati, u Orašcu će početi Državna proslava, kojoj će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srbije. Istog dana, na Gradskom trgu, od 21.00 sat, održaće se koncert Danice Crnogorčević.

Tokom 15. i 16. februara u Narodnom muzeju, pećini Risovači i Muzeju u Orašcu neće se naplaćivati ulaznice. U istom periodu Muzej organizuje besplatno stručno vođenje kroz izložbu skulptura u Parku Bukovičke banje, a posetioci će biti posluženi domaćim kolačima i toplim napicima.

Programu su se pridružili i Narodna biblioteka „Sveti Sava“, Centar za kulturu, omladinska udruženja, kulturno-umetnička društva, šahovski klubovi, proizvođači vina i rakije, te se očekuje da će svi sugrađani, ali i gosti Aranđelovca, uživati u ovogodišnjim Sretenjskim svečanostima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. Septembar 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Turizam
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. Septembar 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...
Turizam
20. Septembar 2023
Turistička organizacija Srbije sa ponosom objavljuje da je otvoren konkurs za nagradu...
Turizam
Investitori iz Švajcarske grade akva park na Zlatiboru?
18. Septembar 2023
Na sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana...