Sretenjske svečanosti u Aranđelovcu

13. Februar 2023
Foto: Ahoteli
Foto: Ahoteli

Dan državnosti Republike Srbije u Aranđelovcu se obeležava Sretenjskim svečanostima. Narodni muzej i Turistička organizacija Aranđelovca, pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac, organizovali su bogat kulturno-umetnički program.

U Narodnom muzeju je za utorak, 14. februara od 19.00 sati, predviđeno otvaranje izložbe „Zmijanjski vez – svetsko nematerijalno nasleđe“, koju Muzej realizuje u saradnji sa Muzejom Republike Srpske iz Banja Luke.

Na Sretenje, u sredu, 15. februara, od 12.00 sati, u Orašcu će početi Državna proslava, kojoj će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srbije. Istog dana, na Gradskom trgu, od 21.00 sat, održaće se koncert Danice Crnogorčević.

Tokom 15. i 16. februara u Narodnom muzeju, pećini Risovači i Muzeju u Orašcu neće se naplaćivati ulaznice. U istom periodu Muzej organizuje besplatno stručno vođenje kroz izložbu skulptura u Parku Bukovičke banje, a posetioci će biti posluženi domaćim kolačima i toplim napicima.

Programu su se pridružili i Narodna biblioteka „Sveti Sava“, Centar za kulturu, omladinska udruženja, kulturno-umetnička društva, šahovski klubovi, proizvođači vina i rakije, te se očekuje da će svi sugrađani, ali i gosti Aranđelovca, uživati u ovogodišnjim Sretenjskim svečanostima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Na kafi kod kneginje Ljubice - Svakog ponedelja putovanje u istoriju kroz ispovest vladarke obnovljene Srbije
27. Mart 2023
Konak kneginje Ljubice na Kosančićevom vencu, u blizini Saborne crkve i Patrijaršije,...
Turizam
Holandski KLM povećava broj letova za Beograd
24. Mart 2023
U svom letnjem redu letenja, koji počinje od 26. marta, holandska avio-kompanija KLM Royal...
Turizam
Srbija dobitnik priznanja
22. Mart 2023
Srbija je dobitnik priznanja ‘’10 destinacija koje je vredelo čekati“ za...
Turizam
Počinje sezona Uskršnjih bazara u Beču
21. Mart 2023
U Beču se otvaraju uskršnji bazari od 24. marta 2023. godine. Na pet lokacija u gradu...