Sretenjske svečanosti u Aranđelovcu

13. February 2023
Foto: Ahoteli
Foto: Ahoteli

Dan državnosti Republike Srbije u Aranđelovcu se obeležava Sretenjskim svečanostima. Narodni muzej i Turistička organizacija Aranđelovca, pod pokroviteljstvom Opštine Aranđelovac, organizovali su bogat kulturno-umetnički program.

U Narodnom muzeju je za utorak, 14. februara od 19.00 sati, predviđeno otvaranje izložbe „Zmijanjski vez – svetsko nematerijalno nasleđe“, koju Muzej realizuje u saradnji sa Muzejom Republike Srpske iz Banja Luke.

Na Sretenje, u sredu, 15. februara, od 12.00 sati, u Orašcu će početi Državna proslava, kojoj će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srbije. Istog dana, na Gradskom trgu, od 21.00 sat, održaće se koncert Danice Crnogorčević.

Tokom 15. i 16. februara u Narodnom muzeju, pećini Risovači i Muzeju u Orašcu neće se naplaćivati ulaznice. U istom periodu Muzej organizuje besplatno stručno vođenje kroz izložbu skulptura u Parku Bukovičke banje, a posetioci će biti posluženi domaćim kolačima i toplim napicima.

Programu su se pridružili i Narodna biblioteka „Sveti Sava“, Centar za kulturu, omladinska udruženja, kulturno-umetnička društva, šahovski klubovi, proizvođači vina i rakije, te se očekuje da će svi sugrađani, ali i gosti Aranđelovca, uživati u ovogodišnjim Sretenjskim svečanostima.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...