Srbija zemlja partner međunarodnog sajma „Izmir International Fair“ u Turskoj

10. Septembar 2018
Srbija zemlja partner međunarodnog sajma „Izmir International Fair“ u Turskoj

Srbija je zemlja partner 87. Međunarodnog sajma  „Izmir International Fair“ koji se održava u Izmiru, Turska  od 7. do 11. septembra 2018. godine.

Ovaj veoma značajan sajam otvorio je potpredsednik Vlade RS Rasim Ljajić i visoki zvaničnici Ruhsar Pekcan, ministarka trgovine Turske,  Mladen Slavević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Aziz Kocaoglu, gradonačelnik Izmira i Erol Aiiıldız, guverner Izmira. Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik Narodne Skupštine Turske H.E. Binali Yıldırım.

Učešće na sajmu „Izmir International Fair“ pružilo je Srbiji jedinstvenu priliku da se predstavi kao zemlja partner, proširi partnersku mrežu, kao i mrežu klijenata i upriliči veoma važne  poslovne sastanke.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizovalo je nastup na ovom značajnom sajmu, a Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograd, Turistička organizacija Vojvodine, kao i turistička agencija „2044 travel“ ispunile su sva očekivanja kada je predstavljanje turističke ponude Srbije u pitanju.

O sve većem značaju turista iz Turske govori i podatak (zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku) da je u prvih sedam meseci 2018. godine u Srbiji boravilo 61,938 turista, koji su ostvarili 105,814 noćenja što je za 17% više nego u istom periodu 2017. godine.

Od inostranih zemalja, po najvećem broju noćenja u Srbiji u periodu od januara do jula 2018. godine turisti iz Turske nalaze se na trećem mestu, dok se po broju noćenja u Beogradu nalaze na prvom mestu što govori o važnosti ovog turističkog tržišta za Srbiju.

Turistička organizacija Srbije tokom ove manifestacije promovisala je celokupne turističke potencijale i Srbiju kao celogodišnju turističku destinaciju koja pruža bogatu turističku ponudu, od gradskih odmora, prirodnih lepota, kulturno istorijskog nasleđa, gastronomije, planinskih i banjskih centara.

Na ovom značajnom turističkom sajmu predstavljena je i nova, opšta brošura na turskom jeziku.

Turistička organizacija Beograda predstavila je bogatstvo turističke ponude i pozicionirao se kao city break destinacija za koju je vladalo veliko interesovanje. Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Novog Sada i Subotice kao sve značajnije city break destinacije, kulturno istorijsko nasleđe  ali i odmor u prirodi i poznate vojvođanske salaše.

Nastupom folklornog ansambla KUD Kolo, upriličena je prezentacija srpske muzike i prenet je deo duha srpske kulture.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...