Srbija zemlja partner međunarodnog sajma „Izmir International Fair“ u Turskoj

10. September 2018
Srbija zemlja partner međunarodnog sajma „Izmir International Fair“ u Turskoj

Srbija je zemlja partner 87. Međunarodnog sajma  „Izmir International Fair“ koji se održava u Izmiru, Turska  od 7. do 11. septembra 2018. godine.

Ovaj veoma značajan sajam otvorio je potpredsednik Vlade RS Rasim Ljajić i visoki zvaničnici Ruhsar Pekcan, ministarka trgovine Turske,  Mladen Slavević, ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Aziz Kocaoglu, gradonačelnik Izmira i Erol Aiiıldız, guverner Izmira. Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik Narodne Skupštine Turske H.E. Binali Yıldırım.

Učešće na sajmu „Izmir International Fair“ pružilo je Srbiji jedinstvenu priliku da se predstavi kao zemlja partner, proširi partnersku mrežu, kao i mrežu klijenata i upriliči veoma važne  poslovne sastanke.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizovalo je nastup na ovom značajnom sajmu, a Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograd, Turistička organizacija Vojvodine, kao i turistička agencija „2044 travel“ ispunile su sva očekivanja kada je predstavljanje turističke ponude Srbije u pitanju.

O sve većem značaju turista iz Turske govori i podatak (zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku) da je u prvih sedam meseci 2018. godine u Srbiji boravilo 61,938 turista, koji su ostvarili 105,814 noćenja što je za 17% više nego u istom periodu 2017. godine.

Od inostranih zemalja, po najvećem broju noćenja u Srbiji u periodu od januara do jula 2018. godine turisti iz Turske nalaze se na trećem mestu, dok se po broju noćenja u Beogradu nalaze na prvom mestu što govori o važnosti ovog turističkog tržišta za Srbiju.

Turistička organizacija Srbije tokom ove manifestacije promovisala je celokupne turističke potencijale i Srbiju kao celogodišnju turističku destinaciju koja pruža bogatu turističku ponudu, od gradskih odmora, prirodnih lepota, kulturno istorijskog nasleđa, gastronomije, planinskih i banjskih centara.

Na ovom značajnom turističkom sajmu predstavljena je i nova, opšta brošura na turskom jeziku.

Turistička organizacija Beograda predstavila je bogatstvo turističke ponude i pozicionirao se kao city break destinacija za koju je vladalo veliko interesovanje. Turistička organizacija Vojvodine predstavila je turističku ponudu Novog Sada i Subotice kao sve značajnije city break destinacije, kulturno istorijsko nasleđe  ali i odmor u prirodi i poznate vojvođanske salaše.

Nastupom folklornog ansambla KUD Kolo, upriličena je prezentacija srpske muzike i prenet je deo duha srpske kulture.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...