Srbija na vodećem svetskom sajmu turizma u Berlinu

08. Mart 2018
Srbija na vodećem svetskom sajmu turizma u Berlinu

Turistička organizacija Srbije predstavlja našu zemlju na vodećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 7. do 11. marta 2018. godine. 

O značaju učešća Turističke organizacije Srbije na ovom vodećem turističkom okupljanju govori i informacija da ITB Berlin predstavlja najvažniju poslovnu platformu za globalne turističke ponude i da se na ovom okupljanju predstavljaju turističke destinacije sa 5 kontinenata i više od 180 zemalja, a beleži se oko 160.000 posetilaca i oko 100.000 turističkih profesionalaca kao i prodaja oko 7 milijardi vrednosti prometa.

O značaju ovog svetskog sajma govori i prisustvo eminentnih ličnosti na otvaranju:

Posetioci sajma, kao i profesionalci iz oblasti turizma, moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije (hala 1.1 sajma), pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno–istorijskim nasleđem.

U četvrtak 8. marta, sa početkom u 16 časova, TOS će održati networking događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Na štandu TOS svoju ponudu predstaviće i Turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Subotice, Kraljeva, Prolom i Lukovske banje, kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia Tour Operator, Avenija Putovanja, Luminalis, Luna Travel International i hotela Life Design, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio kompanija Er Srbija.

Agencija Sabra Company, koja je u kategoriji „Receptivna turistička agencija“ dobitnik Turističkog cveta, priznanja koje se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije, takođe učešćuje na sajmu.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2017. godini zabeleženo 78.211 dolazaka nemačkih turista (22% povećanja u odnosu na 2016. godinu) koji su ostvarili 150.001 noćenja (+16% u odnosu na 2016. godinu). Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 23.330 nemačkih turista koji su brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2017. godini.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...