Srbija na vodećem svetskom sajmu turizma u Berlinu

08. March 2018
Srbija na vodećem svetskom sajmu turizma u Berlinu

Turistička organizacija Srbije predstavlja našu zemlju na vodećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 7. do 11. marta 2018. godine. 

O značaju učešća Turističke organizacije Srbije na ovom vodećem turističkom okupljanju govori i informacija da ITB Berlin predstavlja najvažniju poslovnu platformu za globalne turističke ponude i da se na ovom okupljanju predstavljaju turističke destinacije sa 5 kontinenata i više od 180 zemalja, a beleži se oko 160.000 posetilaca i oko 100.000 turističkih profesionalaca kao i prodaja oko 7 milijardi vrednosti prometa.

O značaju ovog svetskog sajma govori i prisustvo eminentnih ličnosti na otvaranju:

Posetioci sajma, kao i profesionalci iz oblasti turizma, moći će da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije (hala 1.1 sajma), pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima i kulturno–istorijskim nasleđem.

U četvrtak 8. marta, sa početkom u 16 časova, TOS će održati networking događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

Na štandu TOS svoju ponudu predstaviće i Turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Subotice, Kraljeva, Prolom i Lukovske banje, kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia Tour Operator, Avenija Putovanja, Luminalis, Luna Travel International i hotela Life Design, kao i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i nacionalna avio kompanija Er Srbija.

Agencija Sabra Company, koja je u kategoriji „Receptivna turistička agencija“ dobitnik Turističkog cveta, priznanja koje se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije, takođe učešćuje na sajmu.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje. U Srbiji je u 2017. godini zabeleženo 78.211 dolazaka nemačkih turista (22% povećanja u odnosu na 2016. godinu) koji su ostvarili 150.001 noćenja (+16% u odnosu na 2016. godinu). Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još je 23.330 nemačkih turista koji su brodovima Dunavom posetili našu zemlju u 2017. godini.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...