Srbija jača turističko prisustvo u Kini

17. April 2018
Srbija jača turističko prisustvo u Kini

Turistička organizacija Srbije se kroz brojne promotivne aktivnosti i prezentaciju turističke ponude Srbije i u cilju rasta broja turista iz Kine, predstavlja na 14. po redu turističkom sajmu COTTM u Pekingu u periodu od 16. do 18. aprila 2018. godine.

Samo u toku prošlog meseca Turistička organizacija Srbije (TOS) je 50 kineskih turoperatera i 10 novinara upoznala sa lepotama i turističkom ponudom Srbije na studijskom putovanju organizovanom za kineske medije i privredu.

Kineski turisti imaće prilike da se sa našom zemljom upoznaju i kroz PR tekstove o Srbiji, a u toku 2017. godine vrednost ovih tekstova iznosila je 7.800.000 evra u velikoj meri zahvaljujući angažovanju TOS-a.

Turistička organizacija Srbije objedinila je nastup turističke privrede zajedno sa TO Vojvodine i TO Beograd, a svoju ponudu na sajmu COTTM Kina predstavile su i agencije S Tours, Glob Metropoliten Tours, Travel to Balkans, Omnitours i Talas Travel, kao i Atomska banja iz Gornje Trepče.

Organizovana je i konferencija za medije, a brojni novinari iz Kine imali su priliku da se upoznaju bolje sa turističkom ponudom Srbije, posebno sa turističkom ponudom Vojvodine i Beograda, a jedan od govornika bila je i Renata Pindžo, pomoćnik ministra za turizam.

Na sajmu je upriličeno svečano potpisivanje sporazuma između Turističke organizacije Srbije i Tongcheng International Travel Service-a, najbrže rastuće onlajn turističke agencije u Kini, koja će pomoći promociji turističke ponude Srbije kroz svoje digitalne platforme, stvarajući različite turističke ponude prilagođene kineskom turističkom tržištu.

Nakon nastupa na sajmu turizma, TOS će u Pekingu organizovati radionicu za turoperatore, u saradnji sa avio kompanijom Hainan Airlines, koja je od septembra 2017. godine otvorila direktnu avio liniju Beograd – Peking.

Ovo će takođe biti odlična prilika da naša privreda ugovori poslove sa kineskim kolegama, navodi se u saopštenju TOS, i dodaje da su statistički podaci o turistima iz Kine koji borave u Srbiji veoma pozitivni i da imamo razloga da verujemo da će se ovaj trend nastaviti.

Naime, u toku 2017. godine zabeležen je rast od 181% u dolascima i 121% rast u broju noćenja kineskih turista u odnosu na prethodnu godinu, a prva dva meseca u 2018. godini beleže rast od 254% u odnosu na isti period prethodne godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. Mart 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...