Srbija jača turističko prisustvo u Kini

17. April 2018
Srbija jača turističko prisustvo u Kini

Turistička organizacija Srbije se kroz brojne promotivne aktivnosti i prezentaciju turističke ponude Srbije i u cilju rasta broja turista iz Kine, predstavlja na 14. po redu turističkom sajmu COTTM u Pekingu u periodu od 16. do 18. aprila 2018. godine.

Samo u toku prošlog meseca Turistička organizacija Srbije (TOS) je 50 kineskih turoperatera i 10 novinara upoznala sa lepotama i turističkom ponudom Srbije na studijskom putovanju organizovanom za kineske medije i privredu.

Kineski turisti imaće prilike da se sa našom zemljom upoznaju i kroz PR tekstove o Srbiji, a u toku 2017. godine vrednost ovih tekstova iznosila je 7.800.000 evra u velikoj meri zahvaljujući angažovanju TOS-a.

Turistička organizacija Srbije objedinila je nastup turističke privrede zajedno sa TO Vojvodine i TO Beograd, a svoju ponudu na sajmu COTTM Kina predstavile su i agencije S Tours, Glob Metropoliten Tours, Travel to Balkans, Omnitours i Talas Travel, kao i Atomska banja iz Gornje Trepče.

Organizovana je i konferencija za medije, a brojni novinari iz Kine imali su priliku da se upoznaju bolje sa turističkom ponudom Srbije, posebno sa turističkom ponudom Vojvodine i Beograda, a jedan od govornika bila je i Renata Pindžo, pomoćnik ministra za turizam.

Na sajmu je upriličeno svečano potpisivanje sporazuma između Turističke organizacije Srbije i Tongcheng International Travel Service-a, najbrže rastuće onlajn turističke agencije u Kini, koja će pomoći promociji turističke ponude Srbije kroz svoje digitalne platforme, stvarajući različite turističke ponude prilagođene kineskom turističkom tržištu.

Nakon nastupa na sajmu turizma, TOS će u Pekingu organizovati radionicu za turoperatore, u saradnji sa avio kompanijom Hainan Airlines, koja je od septembra 2017. godine otvorila direktnu avio liniju Beograd – Peking.

Ovo će takođe biti odlična prilika da naša privreda ugovori poslove sa kineskim kolegama, navodi se u saopštenju TOS, i dodaje da su statistički podaci o turistima iz Kine koji borave u Srbiji veoma pozitivni i da imamo razloga da verujemo da će se ovaj trend nastaviti.

Naime, u toku 2017. godine zabeležen je rast od 181% u dolascima i 121% rast u broju noćenja kineskih turista u odnosu na prethodnu godinu, a prva dva meseca u 2018. godini beleže rast od 254% u odnosu na isti period prethodne godine.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...