Srbija i Grčka nastavljaju uspešnu saradnju u oblasti turizma

23. Maj 2022
Image by Christo Anestev from Pixabay
Image by Christo Anestev from Pixabay

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke, Vasilis Kikiljas, sastali su se danas u Palati Srbija, u Beogradu, gde su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti turizma.

Ministri su se usaglasili da će nastavak uspešne saradnje i rad na zajedničkim rešenjima za oporavak od krize izazvane virusom COVID-19, značajno doprineti rastu turističkog sektora u obe države.

- Utvrdili smo da ima još prostora da dodatno unapredimo saradnju, pre svega kada govorimo o posledicama koje je kovid ostavio u sferi turizma, posebno u privatnom sektoru - izjavila je nakon sastanka ministarka Tatjana Matić.

Ona je dodala da Republika Srbija treba da pojača svoje promotivne aktivnosti na grčkom tržištu i da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini značajno doprinelo povećanoj promociji srpskog turizma u Grčkoj.

Grčki ministar Vasilis Kikiljas saglasio se da će srpska kancelarija u Atini doprineti promociji Srbije kao turističke destinacije.

On je istakao da će što se tiče inicijative za ukidanje rominga za državljane Srbije o tome razgovarati sa privatnim mobilnim operatorima u Grčkoj.

Ministri su najavili da će u prvoj nedelji juna u Atini biti održani sastanci sa predstavnicima privatnog turističkog sektora iz Republike Srbije i Republike Grčke, na temu preduzimanja adekvatnih mera za oporavak od posledica pandemije COVID-19.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...