Srbija i Grčka nastavljaju uspešnu saradnju u oblasti turizma

23. May 2022
Image by Christo Anestev from Pixabay
Image by Christo Anestev from Pixabay

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matić i ministar turizma Republike Grčke, Vasilis Kikiljas, sastali su se danas u Palati Srbija, u Beogradu, gde su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti turizma.

Ministri su se usaglasili da će nastavak uspešne saradnje i rad na zajedničkim rešenjima za oporavak od krize izazvane virusom COVID-19, značajno doprineti rastu turističkog sektora u obe države.

- Utvrdili smo da ima još prostora da dodatno unapredimo saradnju, pre svega kada govorimo o posledicama koje je kovid ostavio u sferi turizma, posebno u privatnom sektoru - izjavila je nakon sastanka ministarka Tatjana Matić.

Ona je dodala da Republika Srbija treba da pojača svoje promotivne aktivnosti na grčkom tržištu i da bi otvaranje kancelarije Turističke organizacije Srbije u Atini značajno doprinelo povećanoj promociji srpskog turizma u Grčkoj.

Grčki ministar Vasilis Kikiljas saglasio se da će srpska kancelarija u Atini doprineti promociji Srbije kao turističke destinacije.

On je istakao da će što se tiče inicijative za ukidanje rominga za državljane Srbije o tome razgovarati sa privatnim mobilnim operatorima u Grčkoj.

Ministri su najavili da će u prvoj nedelji juna u Atini biti održani sastanci sa predstavnicima privatnog turističkog sektora iz Republike Srbije i Republike Grčke, na temu preduzimanja adekvatnih mera za oporavak od posledica pandemije COVID-19.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...