Srbi među najbrojnijim turistima u Nemačkoj

05. Oktobar 2022
dresden-christmas market - pixabay
dresden-christmas market - pixabay

Na svom godišnjem susretu s novinarima na gastronomskom putovanju kroz nemačku kulturu I tradiciju, Cristian Sallai, direktor regionalne Turističke organizacije Nemačke (DZT), i Maja Lunić, press i PR menadžer, istakli su s zadovoljstvom da se od prošle godine u Nemačkoj beleži postepeni oporavak turizma, o čemu najbolje govori podatak da je u prvoj polovini ove godine u Nemačkoj ostvareno oko 35 miliona noćenja zaključno s julom.

Interesovanje turista za Nemačku traje tokom čitave godine, i to, kako je istaknuto, ponajviše zahvaljujući raznolikoj i bogatoj turističkoj ponudi, veoma uspešnoj kampanji German.Local.Culture, pokrenutoj 2021, ali i činjenici da Nemačka ne spada u zemlje sa izraženom sezonalnošću. Zahvaljujući tome, ali i brojnim poslovnim i porodičnim vezama, Srbija je, naglašeno je, u samom vrhu zemalja iz kojih dolazi najveći broj turista.

Iako se, nakon kratkog predaha posle pandemije, već početkom 2022. svet žsuočio s novom opasnošću – ratom na istoku Evrope, što realno predstavlja mogućnost za novi zastoj u incoming-u, Turistička organizacija Nemačke (DZT) odlučila je, rečeno je, da s puno optimizma nastavi uspešnu kampanju German.Local.Culture, uz dodatak novog sadržaja, što bi trebalo da inspiriše na ponovno pokretanje incoming-a u Nemačkoj.

- Nakon dve godine pandemije i u pozadini užasnog rata u Ukrajini, turizam se susreće sa velikim izazovima. U vremenima poput ovih veoma je važno da pošaljemo poruku koja promoviše mir, okuplja ljude i koja je sinonim za toleranciju i otvorenost. Kampanja Turističke organizacije Nemačke German.Local.Culture čini upravo to – prenosi poruku o harmoniji između generacija, važnosti očuvanju tradicija i prihvatanju različitih kulturnih uticaja, prezentujući autentična, lokalna iskustva u urbanim destinacijama ali i lepote odmora u ruralnim okruženjima i njihovoj održivoj turističkoj ponudi. Ova kampanja pruža širok spektar inspiracije za sve putnike i promoviše Nemačku kao destinaciju za duži odmor, za sve one koji su u potrazi za kulturnim sadržajem, aktivnim ili porodičnim odmorom – izjavila je tim povodom Petra Hedorfer, predsednica Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke (DZT).

Četiri tematska klastera, Flair, Craft, Taste i Green prikazuju neverovatnu nemačku arhitekturu i autentični ambijent, bogato nasleđe starih zanatlija i majstora, tradicionalnu regionalnu kuhinju i prirodne lepote Nemačke, stavljajući ih u kontekst turizma.

Turistička organizacija Nemačke

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Airbus otpušta 2.500 zaposlenih do sredine 2026.
17. Oktobar 2024
Evropski konzorcijum Airbus je u sredu saopštio da pod pritiskom poslovnih...
Turizam
Zaječar dobija Park rimskih careva
17. Oktobar 2024
U okviru sportskog kompleksa Kraljevica u Zaječaru u planu je gradnja Parka rimskih careva sa...
Turizam
I tokom zime dva dnevna leta na liniji Beograd-Amsterdam
30. Septembar 2024
U svom zimskom redu letenja, koji traje od 27. oktobra 2024. do 30. marta 2025, holandska...
Turizam
Održan Turistički forum Srbije u Kuršumlijskoj Banji
30. Septembar 2024
U Hotela Planinka od 26. do 28. septembra, održan je Turistički forum 2024, u organizaciji...