Srbi među najbrojnijim turistima u Nemačkoj

05. October 2022
dresden-christmas market - pixabay
dresden-christmas market - pixabay

Na svom godišnjem susretu s novinarima na gastronomskom putovanju kroz nemačku kulturu I tradiciju, Cristian Sallai, direktor regionalne Turističke organizacije Nemačke (DZT), i Maja Lunić, press i PR menadžer, istakli su s zadovoljstvom da se od prošle godine u Nemačkoj beleži postepeni oporavak turizma, o čemu najbolje govori podatak da je u prvoj polovini ove godine u Nemačkoj ostvareno oko 35 miliona noćenja zaključno s julom.

Interesovanje turista za Nemačku traje tokom čitave godine, i to, kako je istaknuto, ponajviše zahvaljujući raznolikoj i bogatoj turističkoj ponudi, veoma uspešnoj kampanji German.Local.Culture, pokrenutoj 2021, ali i činjenici da Nemačka ne spada u zemlje sa izraženom sezonalnošću. Zahvaljujući tome, ali i brojnim poslovnim i porodičnim vezama, Srbija je, naglašeno je, u samom vrhu zemalja iz kojih dolazi najveći broj turista.

Iako se, nakon kratkog predaha posle pandemije, već početkom 2022. svet žsuočio s novom opasnošću – ratom na istoku Evrope, što realno predstavlja mogućnost za novi zastoj u incoming-u, Turistička organizacija Nemačke (DZT) odlučila je, rečeno je, da s puno optimizma nastavi uspešnu kampanju German.Local.Culture, uz dodatak novog sadržaja, što bi trebalo da inspiriše na ponovno pokretanje incoming-a u Nemačkoj.

- Nakon dve godine pandemije i u pozadini užasnog rata u Ukrajini, turizam se susreće sa velikim izazovima. U vremenima poput ovih veoma je važno da pošaljemo poruku koja promoviše mir, okuplja ljude i koja je sinonim za toleranciju i otvorenost. Kampanja Turističke organizacije Nemačke German.Local.Culture čini upravo to – prenosi poruku o harmoniji između generacija, važnosti očuvanju tradicija i prihvatanju različitih kulturnih uticaja, prezentujući autentična, lokalna iskustva u urbanim destinacijama ali i lepote odmora u ruralnim okruženjima i njihovoj održivoj turističkoj ponudi. Ova kampanja pruža širok spektar inspiracije za sve putnike i promoviše Nemačku kao destinaciju za duži odmor, za sve one koji su u potrazi za kulturnim sadržajem, aktivnim ili porodičnim odmorom – izjavila je tim povodom Petra Hedorfer, predsednica Upravnog odbora Turističke organizacije Nemačke (DZT).

Četiri tematska klastera, Flair, Craft, Taste i Green prikazuju neverovatnu nemačku arhitekturu i autentični ambijent, bogato nasleđe starih zanatlija i majstora, tradicionalnu regionalnu kuhinju i prirodne lepote Nemačke, stavljajući ih u kontekst turizma.

Turistička organizacija Nemačke

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...