Sombor razvija nautički turizam

10. Jul 2023
Image by Milada Vigerova from Pixabay
Image by Milada Vigerova from Pixabay

Sombor je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom Zaplovi Srbijom, gde je planirana izgradnja marine kao i razvoj kanalskog saobraćaja, rečeno je na sastanku predstavnika Agencije za upravljanje lukama sa načelnikom Zapadnobačkog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem.

Rukovodilac Centra za lučku delatnost u Agenciji Srđa Lješević, istakao je da se projekat sprovodi zajedno sa Vladom Srbije, u cilju izgradnje nautičke infrastrukture - marina i međunarodnih putničkih pristaništa, ali i afirmacije međunarodnog, domaćeg i prekograničnog linijskog i kanalskog saobraćaja, saopšteno je iz Agencije.

- Sombor je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom, u kojoj je planirana izgradnja marine kao i razvoj kanalskog saobraćaja. Pohvalili bismo spremnost grada da iskoristi mogućnosti za razvoj nautike. U narednom periodu intenziviraćemo saradnju, kako bi se stvorili uslovi za uspešnu realizaciju infrastrukturnih projekata. Osim toga, nastavićemo da pružamo stručnu podršku Somboru u pokretanju kanalske plovidbe i linijskog rečnog putničkog saobraćaja. Cilj Agencije je da kroz projekat "Zaplovi Srbijom" pozicioniramo našu zemlju na nautičkim mapama Evrope i sveta - naglasio je Lješević.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio je Agenciji na tome što je prepoznala potencijale grada za unapređenje nautičkog turizma u Srbiji. Prema njegovim rečima, planirani infrastrukturni projekti značajno će doprineti ekonomskom razvoju Sombora.

- Naš grad pruža mogućnosti za razvoj različitih tipova nautičkog turizma, koje ćemo u potpunosti razviti kroz projekat Zaplovi Srbijom. Obogatićemo ponudu turističkim informativnim centrom, vizitorskim centrom, šetnim stazama, odmaralištima, sportsko-rekreativnim terenima i drugim sadržajima. Naša misija je da razvijemo nautički turizam u Somboru koji će biti po meri svakog posetioca, kako bismo time pospešili lokalni ekonomski rast - naveo je Ratković.

Projekat Zaplovi Srbijom podići će vidljivost nautičkih potencijala Sombora i Srbije u međunarodnim okvirima i pozitivno će uticati na razvoj privrede u ovom gradu, zaključeno je na sastanku.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Turistička organizacija Srbije imala uspešan nastup u Kini
31. Maj 2024
Turistička organizacija Srbije (TOS) je učestvovala na međunarodnom sajmu turizma ITB China,...
Turizam
Do kraja godine novi Air Serbia Premijum salon na beogradskom aerodromu
29. Maj 2024
Air Serbia planira da krajem 2024. godine otvori novi Premijum salon na terminalu C10...
Turizam
Leteti na francuski način: konsijerž, osam miliona boca vina godišnje i kuvari sa Mišelinovim zvezdicama
28. Maj 2024
Nacionalne avio-kompanije pored svojih osnovnih delatnosti prevoza ljudi i robe, često uzimaju...
Turizam
Mesopotamija Ekspres: Najnovija turistička železnička ruta u Turskoj
28. Maj 2024
Da li biste želeli da istražite očaravajuću lepotu Turske vozom? Prolećni i letnji...