Sombor razvija nautički turizam

10. July 2023
Image by Milada Vigerova from Pixabay
Image by Milada Vigerova from Pixabay

Sombor je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom Zaplovi Srbijom, gde je planirana izgradnja marine kao i razvoj kanalskog saobraćaja, rečeno je na sastanku predstavnika Agencije za upravljanje lukama sa načelnikom Zapadnobačkog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem.

Rukovodilac Centra za lučku delatnost u Agenciji Srđa Lješević, istakao je da se projekat sprovodi zajedno sa Vladom Srbije, u cilju izgradnje nautičke infrastrukture - marina i međunarodnih putničkih pristaništa, ali i afirmacije međunarodnog, domaćeg i prekograničnog linijskog i kanalskog saobraćaja, saopšteno je iz Agencije.

- Sombor je jedna od lokacija koje su obuhvaćene projektom, u kojoj je planirana izgradnja marine kao i razvoj kanalskog saobraćaja. Pohvalili bismo spremnost grada da iskoristi mogućnosti za razvoj nautike. U narednom periodu intenziviraćemo saradnju, kako bi se stvorili uslovi za uspešnu realizaciju infrastrukturnih projekata. Osim toga, nastavićemo da pružamo stručnu podršku Somboru u pokretanju kanalske plovidbe i linijskog rečnog putničkog saobraćaja. Cilj Agencije je da kroz projekat "Zaplovi Srbijom" pozicioniramo našu zemlju na nautičkim mapama Evrope i sveta - naglasio je Lješević.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zahvalio je Agenciji na tome što je prepoznala potencijale grada za unapređenje nautičkog turizma u Srbiji. Prema njegovim rečima, planirani infrastrukturni projekti značajno će doprineti ekonomskom razvoju Sombora.

- Naš grad pruža mogućnosti za razvoj različitih tipova nautičkog turizma, koje ćemo u potpunosti razviti kroz projekat Zaplovi Srbijom. Obogatićemo ponudu turističkim informativnim centrom, vizitorskim centrom, šetnim stazama, odmaralištima, sportsko-rekreativnim terenima i drugim sadržajima. Naša misija je da razvijemo nautički turizam u Somboru koji će biti po meri svakog posetioca, kako bismo time pospešili lokalni ekonomski rast - naveo je Ratković.

Projekat Zaplovi Srbijom podići će vidljivost nautičkih potencijala Sombora i Srbije u međunarodnim okvirima i pozitivno će uticati na razvoj privrede u ovom gradu, zaključeno je na sastanku.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Uskoro počinju uskršnji vašari u Beču
04. March 2024
Tradicionalni bečki uskršnji sajmovi ove godine otvaraju svoje kapije već od sredine...
Tourism
Holanđani ne smanjuju broj letova za Beograd
28. February 2024
Holandska nacionalna avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines neće smanjivati broj nedeljnih...
Tourism
Zašto ove godine vredi posetiti Španiju?
26. February 2024
Španiju je u 2023. posetilo 48.000 Srba. Zahvaljujući letovima Er Srbije za Madrid,...
Tourism
Digitalni nomadi zadovoljni Zlatiborom
22. February 2024
Trendovi savremenog poslovanja u svetu postali su deo ekonomske klime Zlatiborskog okruga,...