Sombor planira razvoj turizma na kanalima

08. Februar 2023
Image by Susanne Nicolin from Pixabay
Image by Susanne Nicolin from Pixabay

Grad Sombor i Agencija za upravljanje lukama zajednički će raditi na uređenju upravljanja rečnim i kanalskim tokovima na teritoriji grada.

Ovo je bila tema sastanka gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića, načelnika Zapadnobačkog okruga Gorana Nonkovića, zajedno sa saradnicima, i direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića i savetnika za održivi turizam u Vladi Srbije Marka Bajića.

Kako je navedeno na sajtu Grada, ovo je od posebnog značaja, budući da je teritorija Sombora mesto na kome Dunav ulazi u Srbiju i gde započinje nekoliko bitnih kanalskih tokova.

Učesnici sastanka, ovom prilikom, posebno su istakli da je potrebno povećati iskorišćenost kanala u turističkom smislu i omogućiti promotivne i turističke plovidbe od prevodnica kod Bezdana, koje imaju i veliki istorijski značaj, do Sombora, kao i svih usputnih tačaka od interesa za turiste.

Tokom sastanka razgovarali su i o potencijalnim lokacijama za izgradnju pristaništa manjih kapaciteta na kanalima kod naseljenih mesta, što bi uvrstilo Sombor na mapu gradova koji su nosioci kanalskog turizma u Srbiji.

Tokom sastanka bilo je reči i o pripremanju konferencije kojom će biti promovisan projekat "Zaplovimo Srbijom" - zajednički projekat Agencije za upravljanje lukama i Vlade Republike Srbije, koji za cilj ima podizanje pristaništiih kapaciteta, povećanje turističke ponude, sa posebnim akcentom na zaštitu prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...