Sombor planira razvoj turizma na kanalima

08. February 2023
Image by Susanne Nicolin from Pixabay
Image by Susanne Nicolin from Pixabay

Grad Sombor i Agencija za upravljanje lukama zajednički će raditi na uređenju upravljanja rečnim i kanalskim tokovima na teritoriji grada.

Ovo je bila tema sastanka gradonačelnika Sombora Antonia Ratkovića, načelnika Zapadnobačkog okruga Gorana Nonkovića, zajedno sa saradnicima, i direktora Agencije za upravljanje lukama Vuka Perovića i savetnika za održivi turizam u Vladi Srbije Marka Bajića.

Kako je navedeno na sajtu Grada, ovo je od posebnog značaja, budući da je teritorija Sombora mesto na kome Dunav ulazi u Srbiju i gde započinje nekoliko bitnih kanalskih tokova.

Učesnici sastanka, ovom prilikom, posebno su istakli da je potrebno povećati iskorišćenost kanala u turističkom smislu i omogućiti promotivne i turističke plovidbe od prevodnica kod Bezdana, koje imaju i veliki istorijski značaj, do Sombora, kao i svih usputnih tačaka od interesa za turiste.

Tokom sastanka razgovarali su i o potencijalnim lokacijama za izgradnju pristaništa manjih kapaciteta na kanalima kod naseljenih mesta, što bi uvrstilo Sombor na mapu gradova koji su nosioci kanalskog turizma u Srbiji.

Tokom sastanka bilo je reči i o pripremanju konferencije kojom će biti promovisan projekat "Zaplovimo Srbijom" - zajednički projekat Agencije za upravljanje lukama i Vlade Republike Srbije, koji za cilj ima podizanje pristaništiih kapaciteta, povećanje turističke ponude, sa posebnim akcentom na zaštitu prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa.

Izvor: eKapija

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...