Slow Road - karika koja je nedostajala u turizmu

16. Avgust 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Nova turistička usluga Slow Road umesto da turistima nudi najbrži put do odredišta nudi najepšu rutu, i namenjena je pre svega  putnicima koji posećuju Južnu Koreju, kako bi najbolje iskoristili svoje putovanje. Ovakva usluga će uskoro postati praksa i u ostalim delovima sveta
 
U cilju pružanja jedinstvenih doživljaja putovanja i pomoći sigurnim putovanjima tokom pandemije, programeri su, koristeći podatke sa narazličitijih tačaka ineteresa turista i društvenih mreža, formirali 50 ruta za obilazak najpoznatije destinacije u Južnoj Koreji, ostrva Čedžu.
 
Ostrvo Čedžu je jedno od najslikovitijih mesta u Južnoj Koreji, koje je i UNESCO prepoznao. Kako je pandemija počela, ostrvo je postalo još popularnija destinacija za Južnokorejance, pošto je putovanje u inostranstvo postalo izuzetno teško. Otprilike 87% onih koji putuju u Čedžu obilaze ostrvo automobilom, a sve veći broj turista svesnih sigurnosti daje prednost društveno udaljenim putovanjima sopstvenim vozilima.
 
Slow Road preporučuje ukupno 50 različitih ruta koje povezuju popularne atrakcije sa manje poznatim slikovitim mestima u sedam različitih regija, a svaka dolazi s posebnom temom koja oslikava lepotu ostrva.
 
Turisti mogu da pristupe aplikaciji koja ih vodi na mapu na internet stranici Slow Road, gde se nalaze ucrtane sve znamenitosti i putevi kojim treba ići, uključujući dodatno i puteve sa manjim gužvama. Najčešće su to putevi kojim se ređe ide, putevi koji traju duže nego obično, kako bi uživanje bilo kompletnije.

Izvor: tumagazin.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...