Slow Road - karika koja je nedostajala u turizmu

16. August 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

 Nova turistička usluga Slow Road umesto da turistima nudi najbrži put do odredišta nudi najepšu rutu, i namenjena je pre svega  putnicima koji posećuju Južnu Koreju, kako bi najbolje iskoristili svoje putovanje. Ovakva usluga će uskoro postati praksa i u ostalim delovima sveta

 
U cilju pružanja jedinstvenih doživljaja putovanja i pomoći sigurnim putovanjima tokom pandemije, programeri su, koristeći podatke sa narazličitijih tačaka ineteresa turista i društvenih mreža, formirali 50 ruta za obilazak najpoznatije destinacije u Južnoj Koreji, ostrva Čedžu.
 
Ostrvo Čedžu je jedno od najslikovitijih mesta u Južnoj Koreji, koje je i UNESCO prepoznao. Kako je pandemija počela, ostrvo je postalo još popularnija destinacija za Južnokorejance, pošto je putovanje u inostranstvo postalo izuzetno teško. Otprilike 87% onih koji putuju u Čedžu obilaze ostrvo automobilom, a sve veći broj turista svesnih sigurnosti daje prednost društveno udaljenim putovanjima sopstvenim vozilima.
 
Slow Road preporučuje ukupno 50 različitih ruta koje povezuju popularne atrakcije sa manje poznatim slikovitim mestima u sedam različitih regija, a svaka dolazi s posebnom temom koja oslikava lepotu ostrva.
 
Turisti mogu da pristupe aplikaciji koja ih vodi na mapu na internet stranici Slow Road, gde se nalaze ucrtane sve znamenitosti i putevi kojim treba ići, uključujući dodatno i puteve sa manjim gužvama. Najčešće su to putevi kojim se ređe ide, putevi koji traju duže nego obično, kako bi uživanje bilo kompletnije.

Izvor: tumagazin.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...