SB "Merkur" proslavila 70. rođendan na Sajmu turizma u Beogradu

24. Februar 2017
SB 'Merkur' proslavila 70. rođendan na Sajmu turizma u Beogradu

Drugog dana 39. Sajma turizma u Beogradu, 24. februara, Specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje održala je konferenciju za novinare pod sloganom "Briga o građanima koja traje 70 godina", u maloj sali Hale 4. Povod je bio obeležavanje sedam decenija uspešnog rada i postojanja ove institucije, koja je osnovana davne 1947. godine (više o istorijatu SB "Merkur" možete pročitati OVDE). 

Ovom prilikom, direktor "Merkura" dr sci. med. Dejan Stanojević, predstavio je razvojni put ove ustanove, od "zdravstvenog preduzeća" do današnjeg modernog medicinskog spa kompleksa.

- Tokom godina i decenija menjali su se nazivi i organizacioni oblici ustanove, ali prvobitni društveni i humani cilj i danas se ostvaruje. Predstavljajući srž Vrnjačke Banje i njene usluge tokom svih 70 godina postojanja, ustanova se transformisala od prvobitnog zavoda i kasnijeg RH centra u savremeni medicinski i spa kompleks "Merkur" - podsetio je Stanojević.

Direktor SB "Merkur" je predstavio strategiju budućeg razvoja "Merkura" kao kombinaciju vrhunske medicine, baleo terapije i spa sadržaja, i najavio veliki projekat - ekskluzivnu novu bolnicu sa 4 zvezdice.

Doktorka Danijela Karamarković, subspecijalista ishrane u "Merkuru", predstavila je put kojim su tradicionalne balneo terapije korišćene u Vrnjačkoj Banji kroz vekove, pa do danas, angažovanjem prirodnog bogatstva banje - mineralne vode, uz nadogradnju savremenim dijagnostičkim metodama, relaks i spa sadržajima, a pod nazorom visokospecijalizovanog medicinskog tima, uključujući personalni pristup svakom pojedinačnom pacijentu i njegovom zdravstvenom stanju.

Slađana Blagojević, rukovodilac komercijalnog sektora, podsetila je na sisteme kojima se "Merkur" adaptirao turbulentnom turističkom tržištu i uspevao da isprati savremene tokove, uz zadovoljstvo domaćih i sve većeg broja stranih gostiju.

Rukovodilac marketing službe, Miodrag Miljković, govorio je o najvećem preokretu koji se u "Merkuru" dogodio tokom poslednjih decenija, i to u području komunikacija. Nekadašnja poštanska pisma pacijentima danas su zamenjena sajber-tehnologijom sa mogućnošću istovremene dvosmerne komunikacije sa hiljadama pacijenata putem sajta, društvenih mreža, mejlova i online aplikacija.

Značajni ljudi koji su bili deo razvojne priče "Merkura": Milica Miletić, Ratko Čitaković i Svetozar Ikonov, dobili su na poklon "Merkurovu" monografiju. Konfrenciju je poetično vodio još jedan prijatelj "Merkura", glumac Aleksandar Dunić, govoreći divne stihove o Vrnjačkoj Banji.

Nakon press konferencije, priređen je koktel kome je prisustvovao veliki broj prijatelja i partnera "Merkura", kao i predstavnici medija, uz rođendansku tortu, prskalice i šampanjac u znaku jubileja.

..................

Ministar Ljajić posetio "Merkurov" štandDrugog dana Sajma turizma u Beogradu, štand Specijalne bolnica "Merkur" posetio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar je tom prilikom prvi provozao "Merkurov" promo bicikl kroz Halu 4. Ovaj "Merkurov" projekat, podržan od strane Ministarstva turizma, zaživeće tokom leta 2017. godine, kada će 50 ovakvih bicikala biti na raspolaganju gostima "Merkura" i Vrnjačke Banje.

Ministar Ljajić je na štandu preko računara pogledao i snimke kadrova uživo sa šest lokacija u Vrnjačkoj Banji, preko sistema multimedijalnih kiosaka povezanih na "Merkurov" sajt. Ovaj projekat je takođe realizovan uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Ambasador Egipta Amr Alguvejli na panelu o turizmu, na konferenciji “Jaka žena i ličnost godine” u Vrnjačkoj Banji: U fokusu - ekoturizam
27. Oktobar 2020
Ambasador Egipta u Beogradu Amr Alguvejli , učestvovao je na panelu posvećenom turizmu u...
Turizam
JUBILEJ: Atomska banja 130 godina u službi zdravlja
27. Oktobar 2020
 Kada su termomineralni izvori Gornje Trepče počeli da se koriste za lečenje, nije...
Turizam
Božić u Beču u znaku novogodišnjih vašara
27. Oktobar 2020
Grad Beč je odlučio da, uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa koronavirusom, odobri...
Turizam
Visoka ocena domaćih turista za avanturu koju su ovog leta izabrali u Srbiji
27. Oktobar 2020
Na osnovu anketnog ispitivanja ,,Koju avanturu ste izabrali ovog leta?”, koje je TOS...