SB "Merkur" proslavila 70. rođendan na Sajmu turizma u Beogradu

24. Februar 2017
SB 'Merkur' proslavila 70. rođendan na Sajmu turizma u Beogradu

Drugog dana 39. Sajma turizma u Beogradu, 24. februara, Specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje održala je konferenciju za novinare pod sloganom "Briga o građanima koja traje 70 godina", u maloj sali Hale 4. Povod je bio obeležavanje sedam decenija uspešnog rada i postojanja ove institucije, koja je osnovana davne 1947. godine (više o istorijatu SB "Merkur" možete pročitati OVDE). 

Ovom prilikom, direktor "Merkura" dr sci. med. Dejan Stanojević, predstavio je razvojni put ove ustanove, od "zdravstvenog preduzeća" do današnjeg modernog medicinskog spa kompleksa.

- Tokom godina i decenija menjali su se nazivi i organizacioni oblici ustanove, ali prvobitni društveni i humani cilj i danas se ostvaruje. Predstavljajući srž Vrnjačke Banje i njene usluge tokom svih 70 godina postojanja, ustanova se transformisala od prvobitnog zavoda i kasnijeg RH centra u savremeni medicinski i spa kompleks "Merkur" - podsetio je Stanojević.

Direktor SB "Merkur" je predstavio strategiju budućeg razvoja "Merkura" kao kombinaciju vrhunske medicine, baleo terapije i spa sadržaja, i najavio veliki projekat - ekskluzivnu novu bolnicu sa 4 zvezdice.

Doktorka Danijela Karamarković, subspecijalista ishrane u "Merkuru", predstavila je put kojim su tradicionalne balneo terapije korišćene u Vrnjačkoj Banji kroz vekove, pa do danas, angažovanjem prirodnog bogatstva banje - mineralne vode, uz nadogradnju savremenim dijagnostičkim metodama, relaks i spa sadržajima, a pod nazorom visokospecijalizovanog medicinskog tima, uključujući personalni pristup svakom pojedinačnom pacijentu i njegovom zdravstvenom stanju.

Slađana Blagojević, rukovodilac komercijalnog sektora, podsetila je na sisteme kojima se "Merkur" adaptirao turbulentnom turističkom tržištu i uspevao da isprati savremene tokove, uz zadovoljstvo domaćih i sve većeg broja stranih gostiju.

Rukovodilac marketing službe, Miodrag Miljković, govorio je o najvećem preokretu koji se u "Merkuru" dogodio tokom poslednjih decenija, i to u području komunikacija. Nekadašnja poštanska pisma pacijentima danas su zamenjena sajber-tehnologijom sa mogućnošću istovremene dvosmerne komunikacije sa hiljadama pacijenata putem sajta, društvenih mreža, mejlova i online aplikacija.

Značajni ljudi koji su bili deo razvojne priče "Merkura": Milica Miletić, Ratko Čitaković i Svetozar Ikonov, dobili su na poklon "Merkurovu" monografiju. Konfrenciju je poetično vodio još jedan prijatelj "Merkura", glumac Aleksandar Dunić, govoreći divne stihove o Vrnjačkoj Banji.

Nakon press konferencije, priređen je koktel kome je prisustvovao veliki broj prijatelja i partnera "Merkura", kao i predstavnici medija, uz rođendansku tortu, prskalice i šampanjac u znaku jubileja.

..................

Ministar Ljajić posetio "Merkurov" štandDrugog dana Sajma turizma u Beogradu, štand Specijalne bolnica "Merkur" posetio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ministar je tom prilikom prvi provozao "Merkurov" promo bicikl kroz Halu 4. Ovaj "Merkurov" projekat, podržan od strane Ministarstva turizma, zaživeće tokom leta 2017. godine, kada će 50 ovakvih bicikala biti na raspolaganju gostima "Merkura" i Vrnjačke Banje.

Ministar Ljajić je na štandu preko računara pogledao i snimke kadrova uživo sa šest lokacija u Vrnjačkoj Banji, preko sistema multimedijalnih kiosaka povezanih na "Merkurov" sajt. Ovaj projekat je takođe realizovan uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Air Serbia i Turkish Airlines uspostavljaju kod-šer letove između Beograda i Istanbula
07. Avgust 2020
Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkish Airlines, nacionalna avio-kompanija...
Turizam
Dvorac Ravadinovo dostupan i za slepe i osobe s invaliditetom
07. Avgust 2020
Nakon obećanja da će dvorac Ravadinovo  - Dvorac zaljubljen u vetar, jedan od tri...
Turizam
Nekoliko turističkih agencija vratiće državnu pomoć i otpustiti radnike
07. Avgust 2020
U Srbiji se još nije zatvorila ni jedna turistička agencija, ali će nekoliko njih...
Turizam
YUTA: Prava putnika ostaju i kad se agencija ispiše iz registra
07. Avgust 2020
Turističke agencije organizatori putovanja i u slučaju ispisa iz registra dužne su da sve...