Rumuni među najbrojnijim turistima u Beogradu

10. Novembar 2023
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Usled velikog porasta broja rumunskih turista u Beogradu, posle više godina pauze, Turistička organizacija Beograda je organizovala učešće na sajmu turizma ROMEXPO u Bukureštu, na kom je već tokom prvog dana sajma pokazano veliko interesovanje za Beograd i Srbiju.

Održani su brojni sastanci sa turoperatorima i agencijama iz Rumunije, koji su bili zainteresovani za ukupnu ponudu, vikend pakete, kao i ponudu Beograda tokom predstojećih zimskih i novogodišnjih praznika. Ostvareni su kontakti sa Udruženjem turističkih agencija Rumunije kao i međunarodnom federacijom turističkih novinara FIJET.

- Učešće na sajmu turizma u Bukureštu je izuzetno važan korak u turističkoj razmeni naših zemalja. Postoji veliki potencijal na tržištu Rumunije i posle ovog sajma očekujemo da dosadašnji rezultati budu još bolji, a promocija Beograda još učestalija - rekao je Stefan Tomašević, ambasador Republike Srbije u Bukureštu koji je ovom prilikom sa saradnicima posetio štand.

Informacije o ponudi Beograda za rumunske goste našle su se i u Dnevniku Nacionalne televizije Rumunije u udarnom terminu, i date su izjave i za druge medije.

- Veliki potencijal na rastućem turističkom tržištu Rumunije je u činjenici da je u pitanju susedna, pravoslavna zemlja, sa mnogo sličnosti u kulturi, mentalitetu, gastronomiji. Rumuni su prema poslednjim statističkim podacima među najbrojnijim turistima u našoj prestonici, sa daljom tendencijom rasta - rekla je Jelena Stanković, PR Turističke organizacije Beograda.

Mogućnosti za putovanja avio-prevozom predstavila je Air Serbia, koja rumunskim turistima nudi direktne letove 12 puta nedeljno iz Bukurešta za Beograd. - Tokom sajma, Air Serbia je aktivirala promotivnu ponudu sa posebnim cenama počev od 99 evra za povratnu kartu, za putovanja u periodu od 13. novembra do 20. decembra - istakla je Lidija Radić, komercijalni predstavnik za tržište Rumunije ove kompanije.

Učešće TO Beograda na sajmu ROMEXPO uveličao je nastup našeg Nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ koje je uz podršku Ambasade Republike Srbije veče ranije održalo veoma posećen i zapažen koncert u centru Bukurešta.

U prvih devet meseci ove godine, 32.890 rumunskih turista je posetilo Beograd, što je za 45% više u odnosu na isti period prošle godine, i ostvarilo 72.323 noćenja u Beogradskim smeštajnim kapacitetima, za 67% više, što ih svrstava u prvih deset turista u našoj prestonici.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Nagrada „Turistički cvet“ dodeljena najboljima u turizmu Srbije po 38. put
07. Decembar 2023
Najznačajnija nagrada u turizmu Srbije „TURISTIČKI CVET“ je dodeljena 38. put...
Turizam
Rehabilitacioni centar kod Knjaževca dobija nove sadržaje
04. Decembar 2023
Opština Knjaževac raspisala je nabavku za radove na opremanju rehabilitacionog centra na...
Turizam
HORES predstavio projekat
28. Novembar 2023
Tokom događaja koji je organizovao Savez za pristupačnost, u partnerstvu sa Gradskom...
Turizam
Nova inicijativa za 250.000 vaučera od po 10.000 dinara u 2024.
28. Novembar 2023
Udruženje „Moja Srbija“ ponovilo je poziv Vladi Republike Srbije da u narednoj...