Rumuni među najbrojnijim turistima u Beogradu

10. Novembar 2023
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Usled velikog porasta broja rumunskih turista u Beogradu, posle više godina pauze, Turistička organizacija Beograda je organizovala učešće na sajmu turizma ROMEXPO u Bukureštu, na kom je već tokom prvog dana sajma pokazano veliko interesovanje za Beograd i Srbiju.

Održani su brojni sastanci sa turoperatorima i agencijama iz Rumunije, koji su bili zainteresovani za ukupnu ponudu, vikend pakete, kao i ponudu Beograda tokom predstojećih zimskih i novogodišnjih praznika. Ostvareni su kontakti sa Udruženjem turističkih agencija Rumunije kao i međunarodnom federacijom turističkih novinara FIJET.

- Učešće na sajmu turizma u Bukureštu je izuzetno važan korak u turističkoj razmeni naših zemalja. Postoji veliki potencijal na tržištu Rumunije i posle ovog sajma očekujemo da dosadašnji rezultati budu još bolji, a promocija Beograda još učestalija - rekao je Stefan Tomašević, ambasador Republike Srbije u Bukureštu koji je ovom prilikom sa saradnicima posetio štand.

Informacije o ponudi Beograda za rumunske goste našle su se i u Dnevniku Nacionalne televizije Rumunije u udarnom terminu, i date su izjave i za druge medije.

- Veliki potencijal na rastućem turističkom tržištu Rumunije je u činjenici da je u pitanju susedna, pravoslavna zemlja, sa mnogo sličnosti u kulturi, mentalitetu, gastronomiji. Rumuni su prema poslednjim statističkim podacima među najbrojnijim turistima u našoj prestonici, sa daljom tendencijom rasta - rekla je Jelena Stanković, PR Turističke organizacije Beograda.

Mogućnosti za putovanja avio-prevozom predstavila je Air Serbia, koja rumunskim turistima nudi direktne letove 12 puta nedeljno iz Bukurešta za Beograd. - Tokom sajma, Air Serbia je aktivirala promotivnu ponudu sa posebnim cenama počev od 99 evra za povratnu kartu, za putovanja u periodu od 13. novembra do 20. decembra - istakla je Lidija Radić, komercijalni predstavnik za tržište Rumunije ove kompanije.

Učešće TO Beograda na sajmu ROMEXPO uveličao je nastup našeg Nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ koje je uz podršku Ambasade Republike Srbije veče ranije održalo veoma posećen i zapažen koncert u centru Bukurešta.

U prvih devet meseci ove godine, 32.890 rumunskih turista je posetilo Beograd, što je za 45% više u odnosu na isti period prošle godine, i ostvarilo 72.323 noćenja u Beogradskim smeštajnim kapacitetima, za 67% više, što ih svrstava u prvih deset turista u našoj prestonici.

Turistička organizacija Beograda

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...
Turizam
Bespovratna sredstva za 82 projekta u cilju razvoja ruralnog turizma
10. Jul 2024
Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja...
Turizam
Nove direktne avio-linije do NR Kine
03. Jul 2024
Počev od 30. septembra 2024. godine, Air Serbia će uspostaviti direktne letove između...