Rumuni među najbrojnijim turistima u Beogradu

10. November 2023
Foto: Turistička organizacija Beograda
Foto: Turistička organizacija Beograda

Usled velikog porasta broja rumunskih turista u Beogradu, posle više godina pauze, Turistička organizacija Beograda je organizovala učešće na sajmu turizma ROMEXPO u Bukureštu, na kom je već tokom prvog dana sajma pokazano veliko interesovanje za Beograd i Srbiju.

Održani su brojni sastanci sa turoperatorima i agencijama iz Rumunije, koji su bili zainteresovani za ukupnu ponudu, vikend pakete, kao i ponudu Beograda tokom predstojećih zimskih i novogodišnjih praznika. Ostvareni su kontakti sa Udruženjem turističkih agencija Rumunije kao i međunarodnom federacijom turističkih novinara FIJET.

- Učešće na sajmu turizma u Bukureštu je izuzetno važan korak u turističkoj razmeni naših zemalja. Postoji veliki potencijal na tržištu Rumunije i posle ovog sajma očekujemo da dosadašnji rezultati budu još bolji, a promocija Beograda još učestalija - rekao je Stefan Tomašević, ambasador Republike Srbije u Bukureštu koji je ovom prilikom sa saradnicima posetio štand.

Informacije o ponudi Beograda za rumunske goste našle su se i u Dnevniku Nacionalne televizije Rumunije u udarnom terminu, i date su izjave i za druge medije.

- Veliki potencijal na rastućem turističkom tržištu Rumunije je u činjenici da je u pitanju susedna, pravoslavna zemlja, sa mnogo sličnosti u kulturi, mentalitetu, gastronomiji. Rumuni su prema poslednjim statističkim podacima među najbrojnijim turistima u našoj prestonici, sa daljom tendencijom rasta - rekla je Jelena Stanković, PR Turističke organizacije Beograda.

Mogućnosti za putovanja avio-prevozom predstavila je Air Serbia, koja rumunskim turistima nudi direktne letove 12 puta nedeljno iz Bukurešta za Beograd. - Tokom sajma, Air Serbia je aktivirala promotivnu ponudu sa posebnim cenama počev od 99 evra za povratnu kartu, za putovanja u periodu od 13. novembra do 20. decembra - istakla je Lidija Radić, komercijalni predstavnik za tržište Rumunije ove kompanije.

Učešće TO Beograda na sajmu ROMEXPO uveličao je nastup našeg Nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ koje je uz podršku Ambasade Republike Srbije veče ranije održalo veoma posećen i zapažen koncert u centru Bukurešta.

U prvih devet meseci ove godine, 32.890 rumunskih turista je posetilo Beograd, što je za 45% više u odnosu na isti period prošle godine, i ostvarilo 72.323 noćenja u Beogradskim smeštajnim kapacitetima, za 67% više, što ih svrstava u prvih deset turista u našoj prestonici.

Turistička organizacija Beograda

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...