Prvo putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19

25. Jun 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Prepoznavši potrebe tržišta, DDOR osiguranje je prilagodilo proizvode za sve putnike u zemlji i inostranstvu. 

Prvi od tih proizvoda namenjen je gostima hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata - pravnih lica. Postojeće, standardno, pokriće od nezgode za sve goste, dopunjeno je pokrićem u slučaju hospitalizacije usled infekcije koronavirusom. 

Drugi proizvod predstavlja poseban dodatak polisi Putnog zdravstvenog osiguranja, kreiran za sve koji se odluče na put u inostranstvo. Ovo pokriće, pokriva troškove neophodnih medicinskih usluga ukoliko je test pozitivan, uključujući testiranje na COVID-19. Dodatno, ukoliko je neophodno, osiguranje uključuje i pomoć pri transportu pacijenata u inostranstvu i povratka u zemlju. I na kraju, u slučaju hospitalizacije u inostranstvu, isplaćuje se fiksni jednokratni iznos u gotovini kao finansijska pomoć.

- Ukoliko dođe do toga da se kod nekoga od gostiju hotela, u toku boravka u odabranom smeštaju ili nakon izlaska iz njega, konstatuje COVID-19 i zbog toga bude neophodna hospitalizacija, DDOR osiguranje obezbediće isplatu fiksnog iznosa za svaki dan proveden u bolnici. Na ovaj način, svaki gost hotela ili druge vrste organizovanog smeštaja, imaće dodatnu finansijsku podršku koja će svakako biti od koristi  kada napusti bolnicu - rekao je Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dodao - Za turiste koji će želeti da ode na more u inostranstvo pripremili smo posebnu verziju standardnog putnog zdravstvenog osiguranja sa dodatnom zaštitom od COVID-19.

- Za četvoročlanu porodicu, razlika u ceni za polisu putnog zdravstvenog osiguranja je od 10 do 15 evra za deset dana na nekoj od obližnjih primorskih destinacija. A po ceni od dve ture kafe i sladoleda, svako ko oboli od koronavirusa imaće podršku i pomoć u inostranstvu, uz pristojnu sumu od 1000 evra po osobi za pokriće troškova lečenja, prevoza i zdravstvene usluge, kao i 400 evra u gotovini u slučaju hospitalizacije u inostranstvu - izjavio je Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Polisa osiguranja od nezgode za goste hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata sa ugovorenim bolničkim danima usled COVID-19 zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica. Korisnici osiguranja su svi gosti čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života. Ovo osiguranje važi ukoliko se ustanovi pozitivan test gosta hotela na COVID-19, a u toku boravka u odabranom objektu kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja i ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan. 

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19 moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno na period do 30 dana. Ugovara se kao doplatak na osnovnu polisa i pruža pokriće troškova lečenja i fiksne iznise naknade ukoliko je neophodna hospitalizacija uzrokovana bolešću COVID-19. U razgovoru sa klijetima nakon najave uvođenja novih pokrića proizvod je unapređen i novac se plaća na tekući račun klijenata u njihovoj banci umesto posredstvom agencije za prenos novca.

Podsetimo i da DDOR osiguranje nudi polisu osiguranja od otkaza putovanja koja pruža delimičnu finansijsku odštetu u slučaju otkazivanja putovanja usled iznenadne nezgode ili bolesti izazvane koronavisom.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Turizam
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...