Prvo putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19

25. June 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Prepoznavši potrebe tržišta, DDOR osiguranje je prilagodilo proizvode za sve putnike u zemlji i inostranstvu. 

Prvi od tih proizvoda namenjen je gostima hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata - pravnih lica. Postojeće, standardno, pokriće od nezgode za sve goste, dopunjeno je pokrićem u slučaju hospitalizacije usled infekcije koronavirusom. 

Drugi proizvod predstavlja poseban dodatak polisi Putnog zdravstvenog osiguranja, kreiran za sve koji se odluče na put u inostranstvo. Ovo pokriće, pokriva troškove neophodnih medicinskih usluga ukoliko je test pozitivan, uključujući testiranje na COVID-19. Dodatno, ukoliko je neophodno, osiguranje uključuje i pomoć pri transportu pacijenata u inostranstvu i povratka u zemlju. I na kraju, u slučaju hospitalizacije u inostranstvu, isplaćuje se fiksni jednokratni iznos u gotovini kao finansijska pomoć.

- Ukoliko dođe do toga da se kod nekoga od gostiju hotela, u toku boravka u odabranom smeštaju ili nakon izlaska iz njega, konstatuje COVID-19 i zbog toga bude neophodna hospitalizacija, DDOR osiguranje obezbediće isplatu fiksnog iznosa za svaki dan proveden u bolnici. Na ovaj način, svaki gost hotela ili druge vrste organizovanog smeštaja, imaće dodatnu finansijsku podršku koja će svakako biti od koristi  kada napusti bolnicu - rekao je Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja i dodao - Za turiste koji će želeti da ode na more u inostranstvo pripremili smo posebnu verziju standardnog putnog zdravstvenog osiguranja sa dodatnom zaštitom od COVID-19.

- Za četvoročlanu porodicu, razlika u ceni za polisu putnog zdravstvenog osiguranja je od 10 do 15 evra za deset dana na nekoj od obližnjih primorskih destinacija. A po ceni od dve ture kafe i sladoleda, svako ko oboli od koronavirusa imaće podršku i pomoć u inostranstvu, uz pristojnu sumu od 1000 evra po osobi za pokriće troškova lečenja, prevoza i zdravstvene usluge, kao i 400 evra u gotovini u slučaju hospitalizacije u inostranstvu - izjavio je Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Polisa osiguranja od nezgode za goste hotela, banja, odmarališta i drugih smeštajnih objekata sa ugovorenim bolničkim danima usled COVID-19 zaključuje se kao grupna polisa pravnog lica. Korisnici osiguranja su svi gosti čiji je boravak evidentiran u smeštajnom objektu i to bez ograničenja kada su u pitanju godine života. Ovo osiguranje važi ukoliko se ustanovi pozitivan test gosta hotela na COVID-19, a u toku boravka u odabranom objektu kao i 10 dana nakon odlaska iz smeštaja i ukoliko zbog toga bude bilo neophodno da bude hospitalizovan. 

Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19 moguće je ugovoriti kao individualno, porodično ili grupno na period do 30 dana. Ugovara se kao doplatak na osnovnu polisa i pruža pokriće troškova lečenja i fiksne iznise naknade ukoliko je neophodna hospitalizacija uzrokovana bolešću COVID-19. U razgovoru sa klijetima nakon najave uvođenja novih pokrića proizvod je unapređen i novac se plaća na tekući račun klijenata u njihovoj banci umesto posredstvom agencije za prenos novca.

Podsetimo i da DDOR osiguranje nudi polisu osiguranja od otkaza putovanja koja pruža delimičnu finansijsku odštetu u slučaju otkazivanja putovanja usled iznenadne nezgode ili bolesti izazvane koronavisom.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...