Prvi savremeni info-centar u Novom Sadu biće Vojvodina u malom

21. Januar 2019
Foto: Mihajlo Berček
Foto: Mihajlo Berček

Prvi savremeni turistički info-centar Vojvodine, otvoren je danas u Novom Sadu. Info-centar se smatra jednim od najvažnijih projekata Turističke organizacije Vojvodine u 2019. godini i kao takvog podržale su ga Pokrajinska vlada koja je finansirala njegovu izgradnju i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

Na svečanom otvaranju zvanicama su se obratili Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Igor Mirović, predsednik i Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Osim njih, ceremoniji su prisustvovali brojni visoki zvaničnici, drugi članovi Pokrajinske vlade, direktori lokalnih turističkih organizacija, lokalni privrednici i predstavnici medija.

-Pre svega želim da kažem da ovaj prostor izgleda fantastično i da se zahvalim onima koji su osmislili sadržaje u novom turističkom info-centru našeg grada i naše Pokrajine. Rezultati koje smo do sada ostvarili nas ohrabruju ali nas i obavezuju na veći rad u oblasti turističke privrede. Zato moramo biti konkretni. Započeli smo, na inicijativu Pokrajinske vlade, afirmaciju turističkog sadržaja na Paliću vredan deset miliona evra, u budućnosti ćemo realizovati  i projekat turističke signalizacije na teritoriji cele Vojvodine, a jedan od tih konkretnih projekata je i info-centar koji će nesumnjivo pomoći rastu naše turističke privrede - kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade koji je centar i zvanično proglasio otvorenim.

Otvaranje centra, čija je vrednost 16 000 000 dinara imaće veliki uticaj na dalje unapređenje turizma i samim tim na povećanje broja posetilaca kako iz regiona, tako i iz Evrope i celog sveta i u Vojvodini, i u celoj Republici Srbiji.

-Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim ispred resornog sekretarijata i da još jednom osvedočim i potvrdim da je gospodin Mirović imao vizionarsku i stratešku odluku kada je turizam postavio u strategiji rada Vlade kao jedan od stubova ekspanzivnog i brzog razvoja privrede. Put stvaranja boljeg i kvalitetnijeg društva u Vojvodini se zove „Od njive do trpeze“. Taj put trasiraju upravo turizam i turistička nauka i jedan od ključnih strateških projekata na tom putu je upravo ovaj turistički informacioni centar - istakao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Info-centar se prostire na 118 metara kvadratnih i jedna od njegovih najvećih vrednosti odnosi se na činjenicu da predstavlja prvi prostor na kome će svih 45 opština i gradova Pokrajine moći objedinjeno i u kontinuitetu da predstavljaju svoju ponudu i aktivnosti tokom godine. Biće to glavni kanal komunikacije i razmene ideja lokalnih turističkih delatnika, privredih subjekata i gostiju Vojvodine.

-Info-centar je zamišljen po uzoru na objekte slične namene u svetskim metropolama. Uređen po poslednjim standardima, zamišljen je kao spoj modernog i tradicionalnog, kao mesto uvek otvorenih vrata za sve koji budu želeli da se upoznaju sa  lepotama, sadržajima i vrednostima Vojvodine, da dobiju informaciju o odmoru ovde ili pak uživaju u autentičnim vojvođanskim proizvodima - kazala je na ceremoniji Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, zaključujući da je info-centar mesto na kome zajedno možemo stvarati jedinstven turistički proizvod, ostvarivati dobre rezultate i sticati verne goste.

U centru će, osim informacija, gosti moći da okuse autohtone vojvođanske vrste vina, kupe autentične suvenire, upoznaju se sa tradicijom Pokrajine, ali i upotrebe novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju njenu bogatu turističku ponudu.

Početak rada info-centra ozvaničen je programom otvaranja koncipiranim upravo u skladu sa idejama o multimedijalnosti i inovativnosti, ali i spoju modernog i tradicionalnog. Prisutni su tako na samom početku mogli da uživaju u nesvakidašnjoj izvedbi Gorana Ferenca na laserskoj harfi, a na kraju u nastupu vojvođanskog tamburaškog sastava „Zorule“. Autentičnoj atmosferi doprinelo je degustiranje vojvođanskih sorti vina i gastronomskih specijaliteta, a potom i digitalni hologram koji je predstavljao pravi vizuelni ugođaj za goste.

Projekat otvaranja info-centra nastavak je uspešne 2018. godine Turističke organizacije Vojvodine i najava 2019, u kojoj će njene aktivnosti biti još usklađenije sa savremenim tržišnim zahtevima u oblasti turizma.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
TOS obeležio Svetski dan turizma na Turističkom forumu Srbije u Nišu
27. Septembar 2023
Svetski dan turizma, koji se u međunarodnoj turističkoj zajednici proslavlja 27. septembra,...
Turizam
Nova oaza za ljubitelje pešačenja – Vlasina bogatija za 47 km uređenih staza
25. Septembar 2023
Turistička ponuda zaštićenog područja Vlasine bogatija je za 47 kilometara obnovljenih...
Turizam
Degustacija kobasica na Oktoberfestu - bez vegi varijante
21. Septembar 2023
Oktoberfest je osim po zabavi i pivu poznat i po kobasicama. Komisija za degustaciju probala je...
Turizam
ТОNS organizovao poslovni skup u Ljubljani
21. Septembar 2023
U ljubljanskom „Radisson Blu Plaza Hotel“-u Turistička organizacija Grada Novog...