Prvi savremeni info-centar u Novom Sadu biće Vojvodina u malom

21. January 2019
Foto: Mihajlo Berček
Foto: Mihajlo Berček

Prvi savremeni turistički info-centar Vojvodine, otvoren je danas u Novom Sadu. Info-centar se smatra jednim od najvažnijih projekata Turističke organizacije Vojvodine u 2019. godini i kao takvog podržale su ga Pokrajinska vlada koja je finansirala njegovu izgradnju i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je izdvojilo sredstva za njegovo opremanje.

Na svečanom otvaranju zvanicama su se obratili Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Igor Mirović, predsednik i Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Osim njih, ceremoniji su prisustvovali brojni visoki zvaničnici, drugi članovi Pokrajinske vlade, direktori lokalnih turističkih organizacija, lokalni privrednici i predstavnici medija.

-Pre svega želim da kažem da ovaj prostor izgleda fantastično i da se zahvalim onima koji su osmislili sadržaje u novom turističkom info-centru našeg grada i naše Pokrajine. Rezultati koje smo do sada ostvarili nas ohrabruju ali nas i obavezuju na veći rad u oblasti turističke privrede. Zato moramo biti konkretni. Započeli smo, na inicijativu Pokrajinske vlade, afirmaciju turističkog sadržaja na Paliću vredan deset miliona evra, u budućnosti ćemo realizovati  i projekat turističke signalizacije na teritoriji cele Vojvodine, a jedan od tih konkretnih projekata je i info-centar koji će nesumnjivo pomoći rastu naše turističke privrede - kazao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade koji je centar i zvanično proglasio otvorenim.

Otvaranje centra, čija je vrednost 16 000 000 dinara imaće veliki uticaj na dalje unapređenje turizma i samim tim na povećanje broja posetilaca kako iz regiona, tako i iz Evrope i celog sveta i u Vojvodini, i u celoj Republici Srbiji.

-Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim ispred resornog sekretarijata i da još jednom osvedočim i potvrdim da je gospodin Mirović imao vizionarsku i stratešku odluku kada je turizam postavio u strategiji rada Vlade kao jedan od stubova ekspanzivnog i brzog razvoja privrede. Put stvaranja boljeg i kvalitetnijeg društva u Vojvodini se zove „Od njive do trpeze“. Taj put trasiraju upravo turizam i turistička nauka i jedan od ključnih strateških projekata na tom putu je upravo ovaj turistički informacioni centar - istakao je Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Info-centar se prostire na 118 metara kvadratnih i jedna od njegovih najvećih vrednosti odnosi se na činjenicu da predstavlja prvi prostor na kome će svih 45 opština i gradova Pokrajine moći objedinjeno i u kontinuitetu da predstavljaju svoju ponudu i aktivnosti tokom godine. Biće to glavni kanal komunikacije i razmene ideja lokalnih turističkih delatnika, privredih subjekata i gostiju Vojvodine.

-Info-centar je zamišljen po uzoru na objekte slične namene u svetskim metropolama. Uređen po poslednjim standardima, zamišljen je kao spoj modernog i tradicionalnog, kao mesto uvek otvorenih vrata za sve koji budu želeli da se upoznaju sa  lepotama, sadržajima i vrednostima Vojvodine, da dobiju informaciju o odmoru ovde ili pak uživaju u autentičnim vojvođanskim proizvodima - kazala je na ceremoniji Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, zaključujući da je info-centar mesto na kome zajedno možemo stvarati jedinstven turistički proizvod, ostvarivati dobre rezultate i sticati verne goste.

U centru će, osim informacija, gosti moći da okuse autohtone vojvođanske vrste vina, kupe autentične suvenire, upoznaju se sa tradicijom Pokrajine, ali i upotrebe novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju njenu bogatu turističku ponudu.

Početak rada info-centra ozvaničen je programom otvaranja koncipiranim upravo u skladu sa idejama o multimedijalnosti i inovativnosti, ali i spoju modernog i tradicionalnog. Prisutni su tako na samom početku mogli da uživaju u nesvakidašnjoj izvedbi Gorana Ferenca na laserskoj harfi, a na kraju u nastupu vojvođanskog tamburaškog sastava „Zorule“. Autentičnoj atmosferi doprinelo je degustiranje vojvođanskih sorti vina i gastronomskih specijaliteta, a potom i digitalni hologram koji je predstavljao pravi vizuelni ugođaj za goste.

Projekat otvaranja info-centra nastavak je uspešne 2018. godine Turističke organizacije Vojvodine i najava 2019, u kojoj će njene aktivnosti biti još usklađenije sa savremenim tržišnim zahtevima u oblasti turizma.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...