Prvi avion kompanije Air Montenegro sleteo u Beograd

11. Jun 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Air Montenegro je letom za Beograd 10. juna i zvanično počela sa komercijalnim saobraćajem. 

Kako je saopšteno iz kompanije ToMontenegro, letom iz Podgorice za Beograd, Air Montenegro je počeo svoj redovan komercijalni saobraćaj.

- Velika mi je čast što smo ovde da obeležimo početak našeg redovnog komercijalnog saobraćaja. Iako je kompanija osnovana 8. februara, uspeli smo za tri i po meseca da podignemo kompaniju na noge. Dve stvari su nam davale energiju da uspemo u ovom projektu: da služimo građanima i ekonomiji Crne Gore i da budemo na raspolaganju državnim subjektima poput naše reprezentacije i svih onih sa kojima imamo zajednički cilj - rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije ToMontenegro.

Prvim komercijalnim letom Air Montenegra putovao je i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je će se u Beogradu sastati sa srpskom ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

- Imam veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem prvom komercijalnom letu nove nacionalne avio-kompanije Air Mongenegro! Ovim je Vlada ispunila obećanje dato pre pet meseci da će Air Montenegro poleteti pre glavne turističke sezone - napisao je Milatović na svom Tviter nalogu.

Kako je istakao, to je rezultat velikog truda i znanja Vlade i menadžmenta nove nacionalne avio-kompanije.

- Air Montenegru želim sigurne i mirne letove na ponos crnogorskih građanja i benefit turističke i celokupne privrede - dodao je Milatović.

Na prvom letu bio je i predsednik odbora direktora Aerodroma Nebojša Đoković.

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime kompanije Aerodromi Crne Gore mogu da poželim sreću našoj novoj nacionalnoj avio-kompaniji i da našim prijateljima i partnerima zaželim ugodne letove, veliki broj putnika i da šire broj destinacija - poručio je Đoković.

Prve putnike aviona Air Montenegro u Beogradu je dočekao izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma Nikola Tesla Miodrag Mirković. On je izrazio zadovoljstvo što je Beograd ponovo povezan sa Crnom Gorom novom crnogorskom avio-kompanijom.

- Crnogorsko tržište je za Aerodrom Nikola Tesla izuzetno značajno. Podgorica i Tivat su među pet najposjećenijih destinacija sa našeg aerodroma. Računamo da će ove sezone Crna Gora biti jedna od najposjećenijih destinacija. Kompanija Air Montenegro će od danas povezivati sa Tivtom i Podgoricom na dnevnom nivou, sa dosta letova - rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, ovo tržište ima kapacitet za dve kompanije, Air Srbiju i Air Montenegro.

Iz kompanije podsećaju da se njihov redovan saobraćaj odvija prema Beogradu, Banja Luci, Ljubljani i Frankfurtu, te da putnici karte mogu kupiti putem zvaničnog sajta, kao i putem turističkih agencija i globalnih distributivnih sistema.

Izvor: eKapija/Tanjug 

 
Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. Mart 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Turizam
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. Mart 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Turizam
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. Mart 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...
Turizam
Veliko interesovanje bugarske privrede za Beograd i Srbiju
14. Mart 2024
Na 40. jubilarnom sajmu turizma u Sofiji, najvećoj turističkoj manifestaciji u Bugarskoj,...