Prvi avion kompanije Air Montenegro sleteo u Beograd

11. June 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Air Montenegro je jučerašnjim letom za Beograd i zvanično počela sa komercijalnim saobraćajem. Avion iz Podgorice sleteo je na beogradski aerodrom u 8.45 i dočekan je svečano, vodenim lukom.

Kako je saopšteno iz kompanije ToMontenegro, letom iz Podgorice za Beograd, Air Montenegro je počeo svoj redovan komercijalni saobraćaj.

- Velika mi je čast što smo ovde da obeležimo početak našeg redovnog komercijalnog saobraćaja. Iako je kompanija osnovana 8. februara, uspeli smo za tri i po meseca da podignemo kompaniju na noge. Dve stvari su nam davale energiju da uspemo u ovom projektu: da služimo građanima i ekonomiji Crne Gore i da budemo na raspolaganju državnim subjektima poput naše reprezentacije i svih onih sa kojima imamo zajednički cilj - rekao je Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije ToMontenegro.

Prvim komercijalnim letom Air Montenegra putovao je i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je će se u Beogradu sastati sa srpskom ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

- Imam veliko zadovoljstvo da danas prisustvujem prvom komercijalnom letu nove nacionalne avio-kompanije Air Mongenegro! Ovim je Vlada ispunila obećanje dato pre pet meseci da će Air Montenegro poleteti pre glavne turističke sezone - napisao je Milatović na svom Tviter nalogu.

Kako je istakao, to je rezultat velikog truda i znanja Vlade i menadžmenta nove nacionalne avio-kompanije.

- Air Montenegru želim sigurne i mirne letove na ponos crnogorskih građanja i benefit turističke i celokupne privrede - dodao je Milatović.

Na prvom letu bio je i predsednik odbora direktora Aerodroma Nebojša Đoković.

- Veliko mi je zadovoljstvo i čast što u ime kompanije Aerodromi Crne Gore mogu da poželim sreću našoj novoj nacionalnoj avio-kompaniji i da našim prijateljima i partnerima zaželim ugodne letove, veliki broj putnika i da šire broj destinacija - poručio je Đoković.

Prve putnike aviona Air Montenegro u Beogradu je dočekao izvršni direktor za komercijalne poslove Aerodroma Nikola Tesla Miodrag Mirković. On je izrazio zadovoljstvo što je Beograd ponovo povezan sa Crnom Gorom novom crnogorskom avio-kompanijom.

- Crnogorsko tržište je za Aerodrom Nikola Tesla izuzetno značajno. Podgorica i Tivat su među pet najposjećenijih destinacija sa našeg aerodroma. Računamo da će ove sezone Crna Gora biti jedna od najposjećenijih destinacija. Kompanija Air Montenegro će od danas povezivati sa Tivtom i Podgoricom na dnevnom nivou, sa dosta letova - rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, ovo tržište ima kapacitet za dve kompanije, Air Srbiju i Air Montenegro.

Iz kompanije podsećaju da se njihov redovan saobraćaj odvija prema Beogradu, Banja Luci, Ljubljani i Frankfurtu, te da putnici karte mogu kupiti putem zvaničnog sajta, kao i putem turističkih agencija i globalnih distributivnih sistema.

Izvor: eKapija/Tanjug 

 

 

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...