Promocija turizma Beograda u Pekingu i Šangaju

14. Novembar 2018

Pred predstojeću zimsku turističku sezonu, Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu u Kini upravo održanom prezentacijom u Pekingu koja će od 16. do 18. novembra biti nastavljena učešćem na Internacionalnom sajmu turizma CITM u Šangaju.

Delegacija TOB-a, koju čine direktor Miodrag Popović i zamenik direktora Slobodan Unković, juče se sastala sa predstavnicima Svetske asocijacije gradova u turizmu World Tourism Cities Federation – WTCF. Na sastanku je razgovarano o kreiranju sajta na kineskom jeziku sa informacijama o turističkoj ponudi naše grada, i prezentaciji Beograda na primarnim kineskim društvenim mrežama Weibo i Wechat.

Svetska asocijacije gradova u turizmu World Tourism Cities Federation – WTCF je organizacija osnovana 2012. godine u cilju povezivanja i saradnje gradova kao i razvoja na globalnom planu, koja broji više od 200 članica i čiji je Beograd član od 2016. godine.

U Pekingu su održani i sastanci sa predstavnicima najvećih kineskih turoperatora Ctrip i Umice sa kojima je dogovoreno studijsko putovanje u Beograd u narednom periodu, kako bi naša prestonica bila uvrštena u njihovu ponudu za kineske turiste.

U septembru mesecu, gosti iz Kine su na prvom mestu u Beogradu po brojnosti kao i po broju ostvarenih noćenja, sa izraženo velikim procentom rasta. U periodu od početka godine, kineski turisti su na drugom mestu, sa porastom od 79% od janura meseca.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...