Promocija turizma Beograda u Pekingu i Šangaju

14. November 2018

Pred predstojeću zimsku turističku sezonu, Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu u Kini upravo održanom prezentacijom u Pekingu koja će od 16. do 18. novembra biti nastavljena učešćem na Internacionalnom sajmu turizma CITM u Šangaju.

Delegacija TOB-a, koju čine direktor Miodrag Popović i zamenik direktora Slobodan Unković, juče se sastala sa predstavnicima Svetske asocijacije gradova u turizmu World Tourism Cities Federation – WTCF. Na sastanku je razgovarano o kreiranju sajta na kineskom jeziku sa informacijama o turističkoj ponudi naše grada, i prezentaciji Beograda na primarnim kineskim društvenim mrežama Weibo i Wechat.

Svetska asocijacije gradova u turizmu World Tourism Cities Federation – WTCF je organizacija osnovana 2012. godine u cilju povezivanja i saradnje gradova kao i razvoja na globalnom planu, koja broji više od 200 članica i čiji je Beograd član od 2016. godine.

U Pekingu su održani i sastanci sa predstavnicima najvećih kineskih turoperatora Ctrip i Umice sa kojima je dogovoreno studijsko putovanje u Beograd u narednom periodu, kako bi naša prestonica bila uvrštena u njihovu ponudu za kineske turiste.

U septembru mesecu, gosti iz Kine su na prvom mestu u Beogradu po brojnosti kao i po broju ostvarenih noćenja, sa izraženo velikim procentom rasta. U periodu od početka godine, kineski turisti su na drugom mestu, sa porastom od 79% od janura meseca.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...