Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

21. Jun 2019
Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i avio-kompanijom „Air Serbia“, prvi put predstavlјa ponudu naše zemlјe u Krasnodaru i Kazanju.
 
Juče je u Krasnodaru organizovan promotivni događaj uz prisustvo 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Ovom prilikom promovisana je nova direktna linija naše nacionalne avio-kompanije „Air Serbia“ na relaciji Beograd-Krasnodar, kao i turistička ponuda Srbije, nakon čega su usledili poslovni susreti srpskih i ruskih turističkih agenata i privrednika. Program je nastavlјen prigodnim kulturno umetničkim nastupom „Srpska slava“,  a prisutni su imali prilike da uživaju u promo filmovima naših destinacija i degustaciji srpskih specijaliteta.  Organizovana je i animacija u vidu nagradne igre sa pitanjima o Srbiji.
 
Promocija u Rusiji će biti nastavlјena u Kazanju, jednom od najvećih gradova u Rusiji, gde će u srpskom restoranu „Srbija“ biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, predstavnike medija i turističke privrede.
 
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju  prema broju noćenja, sa dalјom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Airbus otpušta 2.500 zaposlenih do sredine 2026.
17. Oktobar 2024
Evropski konzorcijum Airbus je u sredu saopštio da pod pritiskom poslovnih...
Turizam
Zaječar dobija Park rimskih careva
17. Oktobar 2024
U okviru sportskog kompleksa Kraljevica u Zaječaru u planu je gradnja Parka rimskih careva sa...
Turizam
I tokom zime dva dnevna leta na liniji Beograd-Amsterdam
30. Septembar 2024
U svom zimskom redu letenja, koji traje od 27. oktobra 2024. do 30. marta 2025, holandska...
Turizam
Održan Turistički forum Srbije u Kuršumlijskoj Banji
30. Septembar 2024
U Hotela Planinka od 26. do 28. septembra, održan je Turistički forum 2024, u organizaciji...