Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

21. Jun 2019
Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i avio-kompanijom „Air Serbia“, prvi put predstavlјa ponudu naše zemlјe u Krasnodaru i Kazanju.
 
Juče je u Krasnodaru organizovan promotivni događaj uz prisustvo 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Ovom prilikom promovisana je nova direktna linija naše nacionalne avio-kompanije „Air Serbia“ na relaciji Beograd-Krasnodar, kao i turistička ponuda Srbije, nakon čega su usledili poslovni susreti srpskih i ruskih turističkih agenata i privrednika. Program je nastavlјen prigodnim kulturno umetničkim nastupom „Srpska slava“,  a prisutni su imali prilike da uživaju u promo filmovima naših destinacija i degustaciji srpskih specijaliteta.  Organizovana je i animacija u vidu nagradne igre sa pitanjima o Srbiji.
 
Promocija u Rusiji će biti nastavlјena u Kazanju, jednom od najvećih gradova u Rusiji, gde će u srpskom restoranu „Srbija“ biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, predstavnike medija i turističke privrede.
 
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju  prema broju noćenja, sa dalјom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...