Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

21. June 2019
Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

  Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i avio-kompanijom „Air Serbia“, prvi put predstavlјa ponudu naše zemlјe u Krasnodaru i Kazanju.
 
Juče je u Krasnodaru organizovan promotivni događaj uz prisustvo 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Ovom prilikom promovisana je nova direktna linija naše nacionalne avio-kompanije „Air Serbia“ na relaciji Beograd-Krasnodar, kao i turistička ponuda Srbije, nakon čega su usledili poslovni susreti srpskih i ruskih turističkih agenata i privrednika. Program je nastavlјen prigodnim kulturno umetničkim nastupom „Srpska slava“,  a prisutni su imali prilike da uživaju u promo filmovima naših destinacija i degustaciji srpskih specijaliteta.  Organizovana je i animacija u vidu nagradne igre sa pitanjima o Srbiji.
 
Promocija u Rusiji će biti nastavlјena u Kazanju, jednom od najvećih gradova u Rusiji, gde će u srpskom restoranu „Srbija“ biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, predstavnike medija i turističke privrede.
 
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju  prema broju noćenja, sa dalјom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...