Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

21. June 2019
Promocija turističke ponude Srbije u Krasnodaru i Kazanju

  Turistička organizacija Srbije, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i avio-kompanijom „Air Serbia“, prvi put predstavlјa ponudu naše zemlјe u Krasnodaru i Kazanju.
 
Juče je u Krasnodaru organizovan promotivni događaj uz prisustvo 80 zvanica, predstavnika turističke privrede i novinara. Ovom prilikom promovisana je nova direktna linija naše nacionalne avio-kompanije „Air Serbia“ na relaciji Beograd-Krasnodar, kao i turistička ponuda Srbije, nakon čega su usledili poslovni susreti srpskih i ruskih turističkih agenata i privrednika. Program je nastavlјen prigodnim kulturno umetničkim nastupom „Srpska slava“,  a prisutni su imali prilike da uživaju u promo filmovima naših destinacija i degustaciji srpskih specijaliteta.  Organizovana je i animacija u vidu nagradne igre sa pitanjima o Srbiji.
 
Promocija u Rusiji će biti nastavlјena u Kazanju, jednom od najvećih gradova u Rusiji, gde će u srpskom restoranu „Srbija“ biti organizovan promotivni događaj za zvaničnike, predstavnike medija i turističke privrede.
 
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, turisti iz Ruske Federacije su od početka godine u porastu za 29% u dolascima i 35% u ostvarenim noćenjima i nalaze se u prvih 10 gostiju  prema broju noćenja, sa dalјom tendencijom rasta, zbog čega se ovo turističko tržište tretira kao izuzetno značajno za turizam Srbije.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...